Kommentar

Bokmessa i Frankfurt har bøyd seg for Vladimir Putin, og ikke invitert journalisten Anna Politovskaja, som har skrevet kritisk om krigføringen i Tsjetsjenia.

Det avslørte Andre Glucksmann under kulturfestivalen Kapitell 03 lørdag. Reiser gravstein over vestlig samvittighet.

-Det meste opplyste Europa har dermed valgt å akseptere Putins ultimatum. Jeg har lenge tenkt at Vestens manglende protest mot Russlands krig i Tsjetsjenia er en likegyldighetens forbrytelse. Nå forstår jeg at det er noe mye verre. Det valget bokmessen har tatt, er en føyelighet (complaisance) som i praksis gjør Vesten delaktig i forbrytelsen mot tsjetsjenerne (complicity in crime).

Det sa Glucksmann med Politovskaja ved sin side. Han beklaget også at en mann som Tony Blair har sagt at tsjetsjenere kjemper i Irak. Logikken er at tsjetsjenerne er gale. Ubevisst argumenterer man som russerne, sa Glucksmann.

Les også

-
-
-
-
-
-

Les også