For å unngå at folk synker ned i vestlig dekadanse blir det forbudt med både for langsom og for rask musikk i den muslimskdominerte russiske republikken Tsjetsjenia.

Forbudet gjelder all instrumental og vokal musikk, samt koreografi. Det var kulturminister Musa Magomedovich Dadaev som før helgen kunngjorde de nye reglene, som bare tillater musikk med mellom 80 og 116 slag i minuttet (BPM).

Du kan med andre ord bare glemme å spille Michael Jacksons «Billie Jean» i Tsjetsjenia. Den bryter fartsgrensen hårfint med sine 117 BPM.

Den russiske nasjonalsangen holder for lavt tempo, 69 BPM ifølge tunebat.com).

Mye populær dansemusikk, elektronika og hip-hop har for høyt tempo og blir derfor forbudt.

Det er på oppdrag fra det tsjetsjenske statsoverhodet Ramzan Kadyrov at kulturdepartementet etter eget utsagn ufører et «enormt arbeide» med å «tilpasse tsjetsjenske musikalske, vokale, og koreografiske verk til tsjetsjensk mentalitet og musikalsk rytme».

Rundt 95 prosent av befolkningen i Tsjetsjenia er sunni-muslimer.

– Tsjetsjenernes musikkultur er variert når det gjelder tempo og metode. Vi må bære med oss den kulturelle arven i folket og i fremtiden til våre barn, sa Dadaev i kunngjøringen, for å rettferdiggjøre det statlige inngrepet.

Det er ikke blitt klargjort hvordan de nye reglene i praksis skal settes ut i livet og håndheves.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.