To russiske statsborgere er pågrepet i Sverige, mistenkt for å ha angrepet en tsjetsjensk videoblogger.

En 29 år gammel russisk mann er siktet for drapsforsøk etter angrepet, og fredag ble en 30 år gammel russisk kvinne siktet for medvirkning.

Tumso Abdurakhmanov ble overfalt i slutten av februar, men greide å overmanne mannen som angrep ham. Bloggeren la deretter ut en video av mannen og viste fram en hammer som han hevder ble brukt som våpen.

Abdurakhmanov flyktet i 2015 fra Tsjetsjenia, der han skal ha blitt truet på livet. Ifølge Dagens Nyheter ble han nektet asyl i Polen og har levd i skjul i Sverige siden 2019.

267.000 abonnerer på 34-åringens videoblogg på YouTube, der han har markert seg som en sterk kritiker av Tsjetsjenias sterke mann Ramzan Kadyrov.

Den tidligere separatisten Kadyrov har i dag et varmt forhold til Kreml, omtaler seg selv som president Vladimir Putins «fotsoldat», regnes som en av Russlands mektigste menn og anklages for omfattende brudd på menneskerettighetene.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.