Abdullakh Anzorov (18) skar hodet av Samuel Paty etter at han fikk vite at den franske læreren hadde vist frem tegninger av Muhammed under en forelesning om ytringsfrihet. Anzorov ble skutt og drept av fransk politi få minutter etter at han hadde utført det bestialske drapet 16. oktober.

Frankrike friga liket av Anzorov til begravelse i hans fødeby Shalazi i Tsjetsjenia på lørdag. Der stilte det opp 200 fra den islamske ulveflokken for å hylle jihadisten med høye rop om «Allahu akbar». Han ble hyllet som en av «islams løver» for å ha drept en vantro.

Bilder og video av de bedende og brølende islamistene ble delt på mange sosiale plattformer.

Politiet hadde sperret av innfartsveiene til landsbyen Shalazi, som har en befolkning på 5330, for å hindre flere i å delta i begravelsen av terroristen. Uoffisielt har folk i byen hedret Anzorov ved å gi navnet hans til en gate.

Anzorov hadde Tsjetsjenias leder Ramzan Kadyrovs fulle støtte.

Tsjetsjenias leder Ramzan Kadyrov  (AP Photo/Musa Sadulayev, file)

Ramzan Kadyrov hevdet at Macron «tvang folk til terrorisme… uten annet valg ved å rettferdiggjøre tegningene av Muhammed». Dette ble for drøyt for Kreml, som ga Kadyrov beskjed om å holde seg unna utenrikspolitikk.

Kadyrov ga seg ikke: «Jeg kan ikke og vil ikke stillesittende se på at ateister gjør narr av religion».

Kadyrov med familie. Alle står fritt til å kle seg som de vil. 

Kadyrov er nektet innreise til USA og han har også påstått på en video at Mike Pompeo hadde gitt ordre om drap på George Floyd. Han har også et langt og dårlig rulleblad når det gjelder menneskerettigheter. Han er blitt forbundet med kidnapping, tortur og drap av LGBT-personer i Tsjetsjenia. Vold mot kvinner er akseptabelt i ekteskapet, mener Kadyrov, som også hånet en mor som sa at hennes datter var blitt drept av ektemannen.

Tanya Lokshina, leder av Europa og Sentral-Asias divisjon av Human Rights Watch, forklarer:

“Tsjetsjenias tradisjonelle lover opprettholdes ofte lokalt selv når de går på tvers av russiske lover eller internasjonale menneskerettigheter. I Tsjetsjenia tilhører barna faren og hans familie. Dette hindrer kvinnene i å forlate ekteskap med voldelige menn».

Eller enda enklere forklart: I islam holdes barna som gisler for å hindre moren i å forlate faren.

Terrorismen starter allerede i barndommen, innenfor husets fire vegger.

Daily Mail

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.