Tsjetsjenias parlament og landbruksdepartement ble i dag morges angrepet av en selvmordsbomber og bevæpnede menn. Flere er drept og det pågår voldsomme skuddvekslinger i det som beskrives som et koordinert terrorangrep. Det meldes også om gisseltagning i parlamentet:

Ifølge RIA Novosti udløste en selvmordsbomber tirsdag morgen sin bombe uden for parlamentsbygningen, mens parlamenmtsmedlemmer var ved at ankomme til dagens arbejde.

Samtidig startede to andre bevæbnede mænd en ildkamp med vagterne foran parlamentet og trængte ind i parlamentsbygningen, hvor de skød sig vej frem.
Parlamentsformand reddet

Ildkampen skulle være fortsat i parlamentsformandens kontor, men formanden skulle ifølge det russiske nyhedsbureau være bragt i sikkerhed. Samtidig er specialstyrker begyndt at ankomme til parlamentet.

De siste månedene har det vært en rekke bombeangrep og skuddvekslinger i Tsjetsjenia. Landet er ekstremt fattig og er preget av høy arbeidsledighet, klankriger, korrupsjon og en tiltagende islamisme.

Tsjetsjenske myndigheter har foreløpig ikke kommentert angrepet. Til tross for landets status som russisk republikk kjemper regjeringen i Moskva med å holde islamske separatistbevegelser nede.

Kreml-regeringen og Tjetjeniens Moskva-styrede præsident Ramzan Kadyrov har erklæret separatistbevægelserne for besejrede, men flere analytikere siger ifølge Reuters, at en bølge af bombeangreb og ildkampe i de seneste måneder har vist klare tegn på det modsatte.

Jyllands-Posten: Terrordrama i Tjetjenien

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂