Den islamske stats ukeavis Al-Naba tar i siste utgave stilling til Russlands angrep på Ukraina. Den råder muslimer til ikke å ta del i konflikten og sier det handler om «korsfarere mot korsfarere». Dessuten håper de at krigen vil vare lenge og utslette «islams fiender» i Vesten.

I lederartikkelen 4. mars uttrykker de radikale islamistene sitt håp om at krigen vil eskalere og at vi får en langvarig konflikt «korsfarere» imellom. De håper videre at den gradvis sprer seg over Europa og fører til at islams fiender utsletter seg selv.

Terrorgruppen IS motarbeider dermed den påståtte 10 000 mann sterke kampstyrken fra Tsjetsjenia som har reist til Ukraina på vegne av Putin-allierte fungerende statsminister Ramzan Kadyrov i Tsjetsjenia. 

– Med krigen er det bevist hvor feil Vestens verdier er, noe som også avspeiles i den påstått ulike behandlingen av muslimer ved grensene.

Exxpress: IS-Terroristen hoffen, dass Ukraine-Krieg «Feinde des Islams» vernichten wird

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.