Illustrasjon av Muhammed som oppmuntrer familien før slaget ved Badr. Tabriz Khalili Collection. Foto: Wikimedia.

I år 624 gikk muslimene førte Muhammed an i det første kjente angrepet på jødene. Muslimene var 300 krigere i tallet, og de angrep en stor gruppe på 3000 jøder, blant dem mange krigere, ved en vannbrønn ved Medina.

På den tiden var det ca. 250 millioner mennesker på jordkloden.

Muslimene slaktet de 3000 og feiret en stor seier. Dette slaget styrket muslimenes tro på Muhammed som Guds profet og markerte begynnelsen på muslimenes suksessrike kamp for å etablere islam i Arabia. Hadde ikke Muhammed vunnet slaget ved Badr, er det lite sannsynlig at vi ville hatt noe islam i dag.

I den påfølgende tiden vant muslimene mange kriger og tok folkene til slaver. Konverteringen til islam blant slaver var en vesentlig årsak til spredningen og veksten av islam på 600-tallet og senere. Konverterte du til islam, ble du fri fra slaveriet.

Koranen, som Muhammed jobbet med i disse tider, fikk også dette innholdet:
Surah At-Tawbah (9:5):

«Og når de hellige måneder er gått, skal dere drepe de vantro uansett hvor dere finner dem, og gripe dem og beleire dem og ligge i bakhold etter dem overalt. Men om de omvender seg og holder bønnene og gir almisse, så la dem være i fred.»

Som vi vet, er Muhammed og hans skrifter hellig for muslimene. Tror du ikke, eller prøver du å tolke skriften, ligger du dårlig an. Skriften er hellig og kan ikke forandres eller tolkes annerledes enn det som står skrevet. Mange som ikke respekterte dette har blitt dødsdømt. Tenk på Salman Rushdie, forleggeren William Nygaard, redaktøren i Jyllands-Posten, Lars Vilks og mange andre.

Muhammed hatet jødene fra dag én. Dels fordi de ikke ville konvertere til islam, men også fordi de var lærde og kunne lese og skrive, noe Muhammed og hans menn ikke kunne. Så om man ikke tror at Koranen kom fra Allah i himmelen, så er det naturlig å tro at Muhammed brukte de jødiske slavene til å skrive Koranen. Da er det også forståelig at Koranen inneholder skrifter hentet fra Bibelen, som jødene hadde inngående kunnskap om.

Modell av Herodes’ tempel i Jerusalem utstilt i The Israel Museum. Foto: Ariely / cc by 3.0 / Wikimedia Commons.

Den første bygningen av al-Aqsa-moskeen ble reist kort tid etter at Jerusalem ble erobret av muslimske styrker i år 637 e.Kr. Herodes’ tempel var et av de mest imponerende byggverkene i antikkens verden. Det ble bygget på Tempelhøyden i Jerusalem, det samme stedet som dagens al-Aqsa-moské og Klippedomen befinner seg. Tempelet var sentralt i jødisk religiøs praksis, og var stedet der jødene brakte offergaver til Gud etter jødisk lov. Det er det tempelet vi husker fra Bibelen, der Jesus ble sint på grunn av pengevekslingen som foregikk der.

Tempelet ble ødelagt av romerne i år 70 e.Kr. under den første jødisk-romerske krigen. Ødeleggelsen av tempelet var en katastrofe for det jødiske folk. Krigen førte til spredning av jøder over hele verden, og markerer begynnelsen på det som er kjent som diasporaen. Åtte år senere døpte romerne om Judea, jødenes land, til Palestina. Den jødiske historien skulle utslettes.

Fra år 624 og frem til i dag har den muslimske strategien til Muhammed fungert glitrende. Trusler og bønner minst fem ganger om dagen har ført islam frem til å bli den nest største religionen i verden i dag. Men målet er altså, som Muhammed beskrev, utryddelse av alle andre religioner i verden, inkludert ateismen. For disse ikke-troende finnes det kun to alternativer: død eller konvertering til islam; valget er ditt.

Fra Archiginnasio, tidligere hovedbygning ved universitetet i Bologna, som er verdens eldste. Foto: https://www.flickr.com/photos/jafsegal / cc by 2.0 / Wikimedia Commons.

Min påstand er at Vestens store fremgang skyldes kristendommen. Den førte med seg faste regler for hva som er lov og ikke. Du skal ikke drepe eller lyve. Du skal bare ha én gud. Hedre mor og far, ikke drive hor osv. Kristendommen brakte med seg universitetene, lovgivningen og det demokratiske samfunnet. Mange hundre år før islam ble oppfunnet, reiste disippelen Peter til Roma og dannet grunnlaget for katolisismen. Sarkofagen til Peter skal etter sigende ligge under Peterskirken. Disippelen Paulus reiste til Konstantinopel (dagens Istanbul) og dannet den gresk-ortodokse kristendommen. Bl.a. vår egen Olav den hellige brakte denne religionen til Kiev og dannet grunnlaget for den russisk-ortodokse læren.

I Konstantinopel ble det også bygget en kjempekirke i 535, Hagia Sofia. Denne kirken ble omgjort til moské i 1453, da osmanene (muslimene) erobret byen. Frem til dags dato har ikke muslimene greid å innta Roma og Vatikanstaten og vår hellige Peterskirke, heller ikke Olavskirken Nidarosdomen. Jeg er redd dette kan endre seg. Olavsdagene i Trondheim er ikke lenger knyttet til kristningen av Norge. 1000-årsjubileet for hellige Olav inneholder lite om kristendommen, men mye om Norges historie. Muslimen Masud Gharahkhani leder Olavsfestdagene i Trondheim og 1000-årsjubileet for vår Hellig-Olav. Det er helt umulig for en muslim å jubilere for kristningen av Norge. Da må du i så fall vende Muhammed ryggen, og det er det ingen muslimer som gjør.

Nå er vi fremme ved dagens store konflikt, slaget om Gaza. Her står 400.000 israelske soldater klar til kamp mot 40.000 palestinere. Dagens befolkning på kloden er 8 milliarder. Vinner muslimene denne kampen, er det lett å se hva som kommer. Det muslimske brorskapet er gigantisk og har sine tentakler inn i samtlige vestlige samfunn. De vet hvordan de skal sette fyr på de muslimske sovende krigere. Vi har sett det før, f.eks. når Magazinet-redaktøren Selbekk fikk et medansvar for ambassade­brannen etter å ha trykket karikatur­tegninger av Muhammed i en av verdens minste aviser. Regjeringen og Støre opptrådte som talerstol for Det muslimske brorskapet. Vi fryktet tredje verdenskrig i det fjerne.

Lørdag 14. oktober protesterte tusenvis av demonstranter i sentrum av London mot Israels militæraksjon. Stillbilde: Guardian News / YouTube.

Hvordan er sidene i denne konflikten?

Det vi vet, er at palestinerne i Gaza er sentrale. Disse muslimene tilhører sunni­muslimene og støttes av brorparten av den muslimske verden. De støttes også av Iran, som er sjia­muslimsk. Det er ikke normalt, men ettersom de har en viktig felles fiende, jødene, er Iran her en støttespiller for palestinerne, og Iran driver en proxy-krig – stedfortrederkrig – mot Israel.

Jordan har en fredsavtale med Israel, men bak der ligger Irak og kontrollerer med iranske proxy-armeer som er klare til å gå inn i denne kampen. Og fra Jemen har allerede houthi-terroristene begynt å skyte mot Israel. Husk også at det er hundre­tusener av terrorister på Vestbredden som er klare til kamp. Her må Israel tenke på at de må forsvare sine bosettere i området. Så må vi huske på at 20 prosent av befolkningen i Israel er palestinere som ikke vil flytte til noe annet arabisk land. Men når det kommer til stykket, kan de ikke akseptere et jødisk land i området.

Iran er inne på flere områder, bl.a. i Syria, derfor angriper nå Israel mål i Syria samtidig med Gaza.

Hizbollah i Libanon støttes og finansieres av Iran, og er en reell trussel med alle de raketter og presisjonsvåpen de råder over. Ifølge USAs forsvarsdepartement kan Iran i løpet av to uker fremstille nok spaltbart kjernefysisk materiale til en atombombe.

Tyrkia har nettopp hatt en demonstrasjon med mer enn én million mennesker som støtter Erdogan når han på talerstolen forteller at Israel er en terroriststat, at Hamas ikke er terrorister og at Tyrkia står på palestinernes side og ikke kan være passive til denne krigen. Erdogan ser nok seg selv som en ny sultan.

Demonstranter protesterer mot Israel utenfor det israelske konsulatet i Istanbul den 14. oktober 2023. Foto: Emrah Gurel / AP / NTB.

Bak alt dette står Det muslimske brorskapet og styrer Tyrkia. Det muslimske brorskapet er en sunnimuslimsk bevegelse med mye penger og våpen, og med en strategi om ikke å delta i politikk, bare infiltrere politiske partier og styrende organer. Iran er forskjellig fordi de er sjiamuslimer, så Iran er ikke styrt av Det muslimske brorskapet. Men Iran er egentlig motoren i denne konflikten. En ting til: Iranerne er ikke arabere. Det var Hitler som fortalte dem at de var av den ariske rase og burde endre navnet fra Persia til Iran.

Israels kriger med nabolandene i 1948, 1956, 1967 og 1973 ble alle startet av araberne, som ikke vant noen av dem. 5–6 år senere kom Khomeini til makten i Iran og fortalte at årsaken til at araberne ikke vant krigene var at de ikke ofret seg for Allah og ikke brukte selvmordsangrep osv. Gi livet deres til Allah, så kommer dere til himmelen, og vi driver staten Israel på havet, uttalte Khomeini. Iran er det store ormebolet, større enn Tyrkia. Vi i Vesten forstår ikke det sentrale temaet for muslimene, å komme til den hellige himmel. Om man bare gjør som Koranen sier og ofrer sitt liv for Allah, så kommer man til himmelen, det store målet for muslimer.

Selv om Israel har fredsavtaler med Jordan og Egypt, stikker ikke de dypere enn at de fort springer fra disse ved en konflikt i området. I enden av dette blir det en kraftkamp hvor den sterkeste vinner. En joker her er Saudi-Arabia. Saudi-Arabia liker heller ikke den jødiske staten, men de er store, de er arabere, de er rike, og de er sunnimuslimer.

Husk at Iran har sagt at de ikke skal starte med Israel, de skal starte med Saudi-Arabia. Derfor var det viktig for dem å få stoppet fredsavtalen mellom Israel, USA og Saudi-Arabia. Selv om det er mange tunge svarte skyer på den østlige himmelen, er det bare Iran med sine proxy-armeer som er klare til å gå til krig mot Israel.

Obama, som fikk fredsprisen, var den amerikanske presidenten som endret spillereglene ved å si at Iran er det landet som har en stor fremtid i Midtøsten som en ledende nasjon. Og det når alle vet at Iran har et direkte utsagn om at Israel skal slettes fra jordens overflate. Derved har Iran blitt en fremadstormende stat, spesielt militært. Som kjent leverer de mye våpen, bl.a. droner, til Russland i krigen mot Ukraina.

Jeg tror Israel ikke lenger er interessert i en tostatsløsning. De kan ikke lenger leve med disse nabolandene som alltid skal drepe dem. Netanyahu har jo hele tiden uttalt at Iran er Israels største frykt. Og i de seneste år har Iran økt sin militære kapasitet vesentlig, også med støtte fra USA.
Det som binder Iran til Hamas, er deres felles fiende Israel. Palestinske Islamsk Jihad er en iransk terrorgruppe i Israel som er sjiamuslimsk.

Vi må forstå at det er mange i Gaza som vil juble dersom Hamas blir utryddet. Men disse har ingen steder å dra, for de arabiske landene vil ikke ha dem. Men Europa er et mulig mål. Der er det mange land med åpne armer. Vi så det store palestinske flagget som ble hengt opp på operahuset i Oslo her forleden. Vi er vel klare til å ta imot vår andel, i tillegg til de 100 voksne og 100 barn som er norske og befinner seg i Gaza, landet de flyktet fra.

Skulle Iran og araberverdenen vinne denne krigen, kommer dette problemet til å spre seg over hele verden. Da vil vi nok få føle den muslimske befolkningen vi har i Norge også. Vi får problemer vi ikke greier å forestille oss i dag. Når muslimene har fikset jødeproblemet, er det nok søndags­skole­barna og deres foreldre og beste­foreldre som skal tas. Det vi så den 7. oktober, er hva vi kan forvente oss i den vestlige verden. Den radikale politiske islamismen vil spre seg som nazismen spredde seg blant det tyske folket under krigen.

Så stemningen i Israel nå er at «vi må beseire Hamas», ellers er Israel ferdig, og resten av verden blir det neste. Hamas må beseires, det vil derfor bli en lang og særdeles vanskelig krig. Etter hvert kommer også de andre arabiske aktørene fram i kruttrøyken. I enden av røykteppet vil dette bli en krig om hvorvidt demokratiet skal seire over fanatisme og terror. En krig mellom sivilisasjon og barbari. Det er helt utrolig det som nå skjer. Over hele Europa demonstreres det for Palestina, selv LHBTQ-gjengene bærer flagg for Palestina. LHBTQ vil jo ikke overleve en ettermiddag i de palestinske landene.

Vi får håpe at folket i Gaza vil vende seg mot diktaturet og demonstrere at de vil ha frihet. Vi må huske at Israel i 2005 ga fra seg Gaza-stripen til folket der uten vederlag. Men folket begynte å sende raketter mot Israel den første dagen, og jødene som bodde der, måtte flykte i titusentall. Det samme skjedde med den sørlige delen av Libanon. De kristne der måtte flykte fra Libanon pga. PLOs angrep mot Israel og den kristne befolkningen. Israel gjennomførte en invasjon av Libanon i 1982, og de trakk seg delvis tilbake, men beholdt en buffersone i den sørlige delen av landet frem til 2000, da Israel trakk sine styrker helt ut av Libanon.

Disse faktorene kombinert har ført til en dramatisk reduksjon av den kristne befolkningens relative andel i Libanon, og endret landets demografi betydelig.

Slaget om Gaza er Israels andre frihetskrig, hvor man slåss for å overleve som en stat.

Basisen for denne konflikten er at muslimene ikke aksepterer en jødisk stat i det hele tatt. Derfor er tempelplassen så viktig for muslimene. Moskeen må alltid stå over det jødiske tempelet. Et symbol for islams triumf over jødene.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.