Landsorganisasjonen i Norge (LO) feirer 125 år. FriFagbevegelse.no, som blir utgitt av LO Media, har i denne forbindelsen intervjuet statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Arbeiderpartiet og LO har gått hånd i hånd siden Landsorganisasjonen så dagens lys i 1899. Da var det naturlig at Ap-leder Støre var første taler når det skulle markeres. Han brukte anledningen til å hylle samarbeidet.

De sterke organisatoriske og politiske båndene mellom Arbeiderpartiet og LO skal bestå, forsikrer statsminister Støre.

«Jeg ønsker å videreføre det fagligpolitiske samarbeidet som har vart ikke bare i 125 år, men lenger enn det og før LO ble LO. Du hadde fagforeninger som var knyttet direkte til spørsmål på arbeidsplasser, og et bredt folkeparti som også jobbet politisk. Det mener jeg har veldig stor verdi. Det har jeg understreket her. Det er et arbeid som aldri er ferdig», sier statsministeren til FriFagbevegelse.

«Høyresiden har alltid sagt at det må bli slutt på dette samarbeidet, og at det ikke er moderne. Det skyldes delvis at det er en effektiv motmakt mot at krefter tar beslutninger i arbeidslivet som ikke er demokratisk fattet. Og at de noen ganger har gått på nederlag når vi har klart å bestemme regler og rettigheter som gir folket trygghet. Dette må tilpasses hele veien, og også videreutvikles. Det er jeg forpliktet til».

Er dette nære samarbeidet en fordel for Ap? «For Arbeiderpartiet er denne dialogen med LO viktig for å lytte til en million mennesker med øyne og ører ute i arbeidslivet. Å få nærhet til de spørsmålene er jeg veldig opptatt av», uttaler Jonas Gahr Støre.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener at LO og Arbeiderpartiet historisk har funnet sammen fordi de har samme verdisyn og mål. «Vi kjemper for små forskjeller, utdanning, arbeid og velferd til alle. Hele tiden med blikket retter framover», hevder hun.

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.