Statsminister Jonas Gahr Støre i Steinkjer under valgkampturné i Trøndelag. Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Statsminister og Ap-leder Jonas Gahr Støre har forlatt flom og ras på Østlandet, og fortsetter valgkampen i Steinkjer. Her har Ap fortsatt en viss medvind.

Statsminister Jonas Gahr Støre landet lørdag morgen på Værnes, for å tilbringe helgen i Trøndelag. Her skal han delta i valgkamp i Steinkjer, melder NTB.

I Steinkjer skal Støre heie fram Aps ordførerkandidat Gunnar Thorsen, som håper å nappe ordførerkjedet fra Senterpartiet.

Det er ikke uten grunn at nettopp Steinkjer ble valgt.

Arbeiderpartiet har medvind på meningsmålingene i Steinkjer, stikk i strid med de nasjonale trendene. Her er Støre blant politiske venner.

– Er Steinkjer et lysglimt? spør NTB. 

– Det blir flere lysglimt, det tror jeg at jeg kan spå. Vi skal gjøre godt arbeid over hele landet, men dette er et viktig historisk område for Arbeiderpartiet, sier Støre.

I Trøndelag skal han også innom  flere steder, som Inderøy, Verdal og Malvik lørdag og Trondheim, Selbu og Melhus søndag.

Nettopp Trøndelag er imidlertid en sterk bastion for Støres gamle motstander Trond Giske, så mange mener statsministeren her har en jobb å gjøre med å tenne ny glød hos en del resignerte Ap-velgere.

Vurderte å droppe besøket

Det ble vurdert om planene skulle legges om på grunn av flomsituasjonen på Østlandet, får NTB opplyst. Men konklusjonen var at det var greit å dra til Trøndelag.

Støre melder at han også i denne sammenheng følger nøye med på situasjonen. Han er også tett på det hele:

– Vi følger nøye med fra der vi er nå. Vi er tett på dette nå, og det vil vi være gjennom helgen, sier Støre til NTB.

Statsministeren viser til at han har møtt evakuerte og besøkt flomområder de siste dagene.

– Det er viktig at de som gjør det gode arbeidet, nå får gjort det ganske uforstyrret, og så blir vi oppdatert løpende om hvordan utviklingen er, avslutter Støre.

Les også: 

Støre bedriver ord

Bestill fra Document forlag:

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.