Jonas Gahr Støre er ikke med på at Trond Giske har fått noen lederrolle i et idénettverk som skal fornye partiet. Støre reserverte seg kraftig mot en slik karakteristikk da han stilte i Politisk kvarter tirsdag.

Støre kjente seg ikke igjen i fremstillingen av Giskes rolle slik den ble beskrevet i mediene i helgen.

Flere medier har meldt at Giske skal lede et nytt idénettverk i Trøndelag Ap for å finne tilbake til grasrota.

– Jeg gleder meg til arbeidet. Jeg tror det er kjempeviktig at vi ser nøye på oss selv. Når tilliten mellom velgerne og Ap ikke er som den skal være, er det vi som må gå i oss selv. Det er ikke velgerne det er noe feil med, sa Giske selv til Trønder-Avisa, ifølge NTB.

Giske reserverte seg ikke mot fremstillingen av lederrollen. Han understreket heller at prosjektet har nasjonale ambisjoner.

Fornyingsarbeidet skal organiseres som et idénettverk som skal finne ut hvordan hele landet skal tas i ,

Partisekretær Stenseng responderte begeistret og mente at partiet ikke har råd til å la være å bruke Giske:

– Jeg vet, Trond, at du er veldig engasjert i dette. Vi trenger erfaringen din og klokskapen din. Det gleder en partisekretærs hjerte at Trøndelag går i bresjen her, sa Stenseng i helga.

Men for Støre går dette veldig fort. For fort. Giske trakk seg som nestleder 7. januar. Tre måneder senere er han moden for nye oppdrag? Ikke slik Støre ser det.

– Akkurat det kjenner ikke jeg igjen. Det de vedtok i Trøndelag var å sette i gang et organisasjonsutvalg, sier Ap-lederen i Politisk kvarter tirsdag.

Støre signaliserte at det er for tidlig for Giske å komme tilbake i en lederstilling. Partisekretæren hadde ikke de samme motforestillingene og uenigheten kom tydelig frem i Politisk kvarter.

Støre var ubekvem.

Kommentator i Dagens Næringsliv Kjetil B Alstadheim bemerket syrlig at det synes noe merkelig å fremheve Giskes dømmekraft. Det var ikke akkurat den som var plagsomt til stede i alle sex-historiene oppunder jul.

Giske har solid oppbakning i sitt hjemfylke Trøndelag. Støre savner en slik lokal støtte.

At Giske bruker Trøndelag som springbrett til en rikspolitisk karriere, synes åpenbart.

Hva skal Støre gjøre med det? Med hans dannelse og prinsipper er dette hinsides. Støre tar #metoo på alvor, kanskje værer han også at i de mer urbane strøk sørpå vil ikke Giskes comeback gå hjem.

I Politisk kvarter sier Støre at det er fylkesleder Anne Marit Mevassvik som skal lede ide-utvalget.

Særlig ansvar

Men Mevassvik sier selv til NTB at Giske får en særlig rolle. Støre blir marginalisert av sine egne.

– Trond Giske, som Trøndelag Aps mest erfarne og sentrale politiker, er viktig for prosjektet og vil få et særlig ansvar. I første omgang handler det om å utvikle og konkretisere innholdet i samarbeid med styret, sier fylkesleder Anne Marit Mevassvik i Trøndelag Ap til NTB.

Hun slår fast at styret i Trøndelag Ap er gitt i oppdrag av årsmøtet å konkretisere prosjektet, som hun foreløpig hevder er på skissestadiet.

– Dette skal Trond Giske hjelpe oss med. Han har viktig erfaring og kunnskap, og mange tanker om hvordan vi kan jobbe i Trøndelag Ap for å utvikle vår organisasjon, skriver Mevassvik i en tekstmelding. (NTB)

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.