Mens flere politikere strides om det bør åpnes for å bygge ut i vernede vassdrag, mener NVE at gevinsten er liten.

– Vi vurderer ikke potensialet i vernede vassdrag til å være så stort. Vi tror det dreier seg om noen få terawattimer. Det kan være noen prosjekter der, men det er ikke det som kommer til å monne, sier Inga Nordberg, direktør for energi- og konsesjonsavdelingen i NVE, til NRK.

Det er behovet for mer kraft som har fått flere politikere til å rette søkelyset mot verneplanene. Både Frp og Senterpartiet har åpnet opp for at man i alle fall burde gå gjennom verneplanene, og nå er både Høyre og Arbeiderpartiet interessert i å gjøre det samme.

Senest onsdag svarte statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i spørretimen på et spørsmål fra Rasmus Hansson i MDG at vassdragsvernet skal ligge fast, men åpnet samtidig for at flomtematikk og flomvern kunne åpne for at det var nødvendig å se på mulighetene.

NVE på sin side mener at det er mye å hente på å blant annet jobbe veldig effektivt med energieffektivisering.

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.