Norsk natur mister sin verdi når tyske strømkunder prioriteres. Nå åpner Støre for utbygging av vernede vassdrag, på grunn av en strømmangel som er helt selvforskyldt.

Uten strømkabler til Tyskland og Storbritannia, massiv innvandring, elektrifisering av sokkelen og andre merkelige klimatiltak under fanen det grønne skiftet, hadde ikke Norge hatt mangel på strøm. Vi har mer enn nok ren, miljøvennlig kraft til å drive landet.

Men av en eller annen grunn ofres vi norske arbeidstagere for å kompensere for Merkels idiotiske prosjekt Energiewende.

Tyskland dummet seg ut, og fortsetter ufortrødent på det samme sporet. Og norske, overbeskattede arbeidere må betale prisen.

Har vi byttet nasjonalsang ennå?

Deutschland, Deutschland über alles,
Über alles in der Welt.

Les også: Tysk riksrevisjon med ny og skarpere kritikk av Merkels «Energiewende»

Åpner for å se på utbygging
På Stortinget onsdag sa Støre at verning av vassdrag og beskyttelse av naturverdiene i Norge er noe han holder høyt.

– Så er det framholdt at det finnes ny teknologi som gjør det mulig å hente noe ressurser uten at det går ut over disse naturverdiene, og det er pekt på muligheten som ligger tilknyttet til det med regulering av vann, flomfare og så videre. Det er vi helt åpne for å se på og gjøre det på en grundig måte, sa han. (NTB)

Dette var et svar på et spørsmål fra Høyres energi- og miljøpolitiske talsperson Nikolai Astrup, som ville vite om statsministeren så muligheten til å utnytte deler av vannet i vernede vassdrag uten at dette går på bekostning av verneverdiene, særlig hvis vassdragene er flomutsatte.

– Det er jo ikke snakk om å legge fossefall i rør, sa han.

– Det er snakk å utnytte deler av vannpotensialet som ligger der.

Hobbymeteorologen Astrup mener at klimaendringene vil føre til økt nedbør, og dette må vi utnytte til kraftproduksjon for å unngå flom. Dette lærte han trolig under sine studier for å bli statsviter.

Tidligere klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V), kjent for sin nesegruse beundring av Greta Thunberg, er skeptisk til planene.

– Det er utrolig å høre Støre på den ene siden si at han holder naturverdier høyt, men i neste setning være helt åpen for å se på utbygging av vernede vassdrag, sier Elvestuen og fortsetter:

– Jeg tror stortingsflertallet har glemt definisjonen av varig vern. Det norske naturmangfoldets største trussel er denne regjeringen.

Det er 389 vassdrag som er helt eller delvis vernet mot utbygging. Enn så lenge.

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.