Ikke imponert over Støre: Venstres leder Guri Melby. Foto: Terje Pedersen / NTB

Venstre-leder Guri Melby kommer med krass kritikk av regjeringen etter kunngjøringen av en ny nedstenging tirsdag.

NTB melder om saken, og beretter at Venstres leder Guri Melby går ut mot måte Støres rødgrønne regjering nå håndterer en krevende smittesituasjon på.

Melby var kunnskaps- og integreringsminister i Erna Solbergs regjering fra 13. mars 2020 til 14. oktober 2021.

Hun er alt annet enn imponert over hva Støres mannskap har levert i nåværende situasjon:

– Pandemihåndtering er krevende og uforutsigbart. Likevel er det som står igjen for meg etter dagens pressekonferanse, at regjeringa virker uforberedt, og dermed greier de heller ikke å forberede folket, skriver Melby på Twitter.

Hun skriver at hun etterlyser en plan for hvordan man skal leve med pandemien.

– Det vil komme nye muterte virus mange ganger i årene som kommer. Skal vi stenge ned samfunnet hver jul? Det vil kunne få store negative følger, skriver Venstre-lederen

Både Melby og andre vil naturlig se dette i lys av Jonas Gahr Støres uttalelser om nettopp koronahåndtering mens han selv satt i opposisjon, og Erna Solberg hadde hånden på rattet.

I mars i år erklærte Støre at det meste ville gått mye bedre dersom Arbeiderpartiet hadde sittet med makten. Nettavisen skrev da om saken:

NRK fredag morgen tok Ap-lederen et oppgjør med pandemihåndteringen til regjeringen. Han mente at om Arbeiderpartiet hadde hatt makten ville vi hatt bedre karanteneregler og bedre testing på grensen, noe som ville ført til mindre smitte.

Politisk kvarter møtte Jonas Gahr Støre statsminister Erna Solberg (H) til debatt ett år etter at pandemien tok tak. Håndteringen av importsmitten var ett av temaene.

– Hvis Arbeiderpartiet hadde styrt landet med andre tiltak, særlig mot importsmitte, så hadde det vært mindre smitte i Norge, mente Støre.

Vi trenger DIN støtte! Gi et bidrag til Document i dag:

Perfekt julegave, ny, viktig bok fra Document Forlag:

Bestill også denne, mer aktuell enn noensinne:

Kjøp Kents bok her!

Høstens viktigste bok:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.