Hvis Arbeiderpartiet hadde styrt landet med andre tiltak, særlig mot importsmitte, så hadde det vært mindre smitte i Norge, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Jonas Gahr Støre tar et oppgjør med regjeringens pandemihåndtering. Smittesituasjonen i Norge ville sett bedre ut om Arbeiderpartiet styrte landet, mener han.

I NRK fredag morgen tok Ap-lederen et oppgjør med pandemihåndteringen til regjeringen. Han mente at om Arbeiderpartiet hadde hatt makten ville vi hatt bedre karanteneregler og bedre testing på grensen, noe som ville ført til mindre smitte.

I Politisk kvarter møtte Jonas Gahr Støre statsminister Erna Solberg (H) til debatt ett år etter at pandemien tok tak. Håndteringen av importsmitten var ett av temaene.

– Hvis Arbeiderpartiet hadde styrt landet med andre tiltak, særlig mot importsmitte, så hadde det vært mindre smitte i Norge, mente Støre.

På spørsmål om en annen politikk ville redusert smitten, var han tydelig:

– Ja. Importsmitte er en av de svake punktene vi har hatt når det gjelder smittekontrollen. Hadde vi vært mer konsekvente på det, hadde vi hatt lavere smittetall.

Solberg sa at regjeringen ville gjort mye av det samme når det kommer til pandemien om de hadde fått sjansen. Det begrunnet hun med faglige råd.

– Vi har fulgt faglige råd hele veien. Jeg tror det ville vært vanskelig for Jonas Gahr Støre å sitte som statsminister og ikke fulgt de faglige rådene, sa hun.

Hun la til at Støre selv mente i august at det ikke skulle være obligatorisk testing på grensene.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.