Siv Jensen (Frp) på talerstolen under statsminister Erna Solbergs redegjørelse for Stortinget om regjeringens håndtering av koronapandemien. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Frp-leder Siv Jensen mener Norge har ressurser til å koronateste på grensene, og ber regjeringen være tydelig på tiltak som begrenser importsmitten til Norge.

Jensen mener det er bra at regjeringen er tydelig i sitt budskap for å begrense smittespredningen, men synes det er rart at de ikke har vært enda tydeligere på tiltak som man vet vil være med på å begrense importsmitten til Norge.

Statsminister Erna Solberg redegjorde for Stortinget om smittesituasjonen torsdag, og det blir nå innført nye og strengere tiltak for å begrense smittespredningen i landet, blant annet ved innreise.

– Jeg er glad for at regjeringen har sett behovet for tydeligere tiltak for å begrense importsmitten. Vi fremmet allerede i august forslag om obligatorisk testing på grensene, og har stått rimelig alene om det fram til nå, sa Jensen, som la til at hun registrerer at Arbeiderpartiet også mener at det er et klokt tiltak.

Utfordrer regjeringen

– Jeg forstår at det er ressurskrevende, men vi har personellgrupper det vil være mulig å sette inn, hvis man virkelig ønsker å begrense importsmitten til Norge. Og jeg vil utfordre regjeringen på det. Jeg synes det er rart at man ikke klarer å være enda tydeligere på å iverksette tiltak man vet vil være med på å hjelpe importsmitten til Norge, sa Jensen.

Frp-lederen sa også at hun var bekymret for arbeidsplassene i landet som følge av situasjonen.

– Regjeringens kompensasjonsordning har ikke vært tilstrekkelig, og regjeringen har vært bakpå hele veien siden mars. Nå har man hatt god tid til å forberede seg til disse tingene, sa Frp-lederen.

– Jeg tror mange opplever at tiltakene ikke treffer dem som er berørt, og at man av den grunn risikerer at bedrifter går over ende, og at folk mister jobbene sine unødvendig.

Vil følge med

Hun la til at hun forventer at tiltakspakkene regjeringen har varslet, har tatt inn over seg de utfordringene som mange næringer og bedrifter nå har – og at Frp vil følge med på hvordan regjeringen håndterer situasjonen framover.

– Vær trygg, Fremskrittspartiet, og sikkert resten av Stortinget, er rede til å forsterke de tiltakene regjeringen kommer med, hvis de ikke viser seg å være tilstrekkelig.

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.