Foto: Domkirken i Padova / cc by-sa 4.0 / Wikimedia Commons.

Det katolske bispedømmerådet i Padova i Nord-Italia har nylig sendt ut et notat der de formaner velgerne til å stemme for bestemte verdier ved EU-valget til neste uke, der «gjestfrihet» og «integrering» nevnes spesielt.

Rådet anbefaler ingen bestemte partier i notatet, som har tittelen «Stem på fremtiden!» og har gått viralt i sosiale medier etter at den ble publisert i menighetsbladene, skriver Corriere della Sera.

Beskjeden er likevel krystallklar:

I bispedømmets notat er det et lite kapittel: «Som kristne, hvilket parti skal vi stemme på?». Kirken i Padova utelukker «et enkelt svar, men vi foreslår to kriterier for dømmekraften», nemlig å stemme på «partier og personer som tydelig støtter det europeiske prosjektet» og «å foretrekke europeiske parlamentariske grupper og personer som ønsker å fremme et Europa som bygger på verdiene om menneskets verdighet, gjestfrihet og integrasjon, subsidiaritet, solidaritet og likestilling, deltakende demokrati og frihet, vern om skaperverket og en integrert utvikling, familien og livets ukrenkelighet».

Regionrådsmedlem Francesca Scatto, som representerer Matteo Salvinis parti Lega, reagerer kraftig på formaningen fra bispedømmerådet: «Man driver ikke politikk i kirkene», og «kirken burde være opptatt av å være en åndelig og ikke en politisk veileder», fastslår hun.

Notatet høster derimot applaus hos Det demokratiske partiet (PD), som er det største på venstresiden, opplyser Corriere della Sera.

Lega har profilert seg med innvandringspolitikk i valgkampen, der en valgplakat forkynner: «La oss forandre Europa før Europa forandrer oss.»

Nei til burkaer og moskeer, er blant budskapene fra Lega.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.