Et regnbueflagg blafrer i finansdistriktet i Brussel den 11. mars 2021. Foto: Francisco Seco / AP / NTB.

EU-parlamentet har i et møte i Strasbourg torsdag med 282 mot 235 stemmer og 10 avholdende vedtatt en resolusjon som fordømmer retorikk på bekostning av kjønnsidentitet og LGBTIQ-personer fra «regjeringer og innflytelsesrike politiske ledere i Ungarn, Polen og Italia».

Resolusjonen ble fremmet av rødgrønne partier i forbindelse med EU-parlamentets uttalelse om avkriminalisering av homoseksualitet etter at Ugandas regjering nylig foreslo å straffe homoseksuell praksis med døden eller livsvarig fengsel, opplyser Il Messaggero.

I henhold til EU-parlamentets flertall gjør den politiske retorikken i de tre EU-landene det vanskeligere å arbeide for en verdensomspennende avkriminalisering av homoseksualitet og transidentitet, skriver Roma-avisen.

Denne retorikken hevder at LGBTIQ-personer er en ideologi og ikke mennesker, heter det i vedtaket.

Blant de italienske regjeringspartiene stemte Fratelli d’Italia (FdI) og Lega imot resolusjonen, mens de fleste fra Forza Italia (FI) avstod fra å stemme, opplyser Corriere della Sera.

Ifølge Lega er vedtaket «galskap», mens Det demokratiske partiet (PD) hevder at «Melonis og Salvinis høyreside fører oss inn i Orbán-klubben», skriver Italias newspaper of record.

 

Kjøp «Normløst» av Kjell Skartveit her!


 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.