Nytt

Barbara Saltamartini (foto: Twitter) og Paolo Fermentini (stillbilde: YouTube) representerer begge Lega Nord i det italienske parlamentets deputertkammer.

To parlamentsmedlemmer for det italienske regjeringspartiet Lega har mandag tatt til orde for at Italia avstår fra å undertegne FN-avtalen om migrasjon, Global Compact on Migration, i Marrakesh i desember.

Representanten Barbara Saltamartini minner om at regjeringens innvandringspolitikk er kjent for alle, skriver Huffington Post. «Vi vil ikke tillate at hvem som helst slipper inn, ei heller under FNs Global Compact», sier hun.

Hennes partifelle Paolo Formentini, som representerer Lega i Deputertkammerets utenrikskomité, la mandag på partiets vegne frem et forslag til resolusjon med en begrunnelse for hvorfor Italia bør si nei til Global Compact, skriver Il Giornale.

«Ingen kan påtvinge oss en ukontrollert innvandring», hevder Paolo Formentini, som sier at denne internasjonale avtalen ikke er noe annet enn «det n’te forsøket på innblanding i de enkelte landenes politikk».

«Det er anakronistisk og sosialt risikabelt å begrense den nasjonale suvereniteten i håndteringen av migrasjonsstrømmene. Det er også usant at massemigrasjonens fenomen er positivt og fordelaktig for alle.»

Migrasjon kan ikke være en rettighet for alle, uavhengig av grunnene, legger Saltamartini til.

Giorgia Meloni under et møte i Deputertkammeret den 6. juni 2018. Foto: Tony Gentile / Reuters / Scanpix.

At Lega omsider kommer på banen i spørsmålet, kan langt på vei tilskrives politisk press fra Giorgia Meloni, parlamentsmedlem og leder for Fratelli d’Italia, som gikk til parlamentsvalg i Italia i allianse med Lega og Forza Italia – en allianse som på et vis er suspendert som følge av koalisjonen mellom Lega og Femstjernersbevegelsen.

Meloni gikk onsdag i forrige uke til hardt angrep på regjeringen ved utenriksminister Enzo Moavero Milanesi, en teknokrat, under en spørretime i parlamentet. FN-avtalen etablerer en universell rett til migrasjon, hevdet hun. Hvordan kan regjeringen underskrive noe slikt? spurte hun tordnende.

For regjeringspartiene er det en potensiell politisk risiko ved at Meloni, som forlanger at parlamentet må stemme over FB-avtalen, fremstår som en større hardliner i migrasjonsspørsmålet enn den selv er.

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort:

For andre bidragsmåter, se vår Støtt Oss-side.