Salen i Palazzo Madama i Roma, hvor det italienske Senatet avholder sine møter. Foto: Fratello.Gracco / Wikimedia Commons.

Etter den lengste og sprøeste dagen noen kan huske fra det italienske Senatet, endte parlamentets førstekammer onsdag kveld med å gi statsminister Mario Draghi et tillitsvotum med 95 mot 38 stemmer.

Til tross for at færre enn halvparten av de 315 folkevalgte senatorene stemte, er vedtaket gyldig fordi Femstjerners­bevegelsen (M5S) uventet ikke forlot salen fysisk under avstemningen, etter at partiet tidligere hadde erklært at det ikke ville delta i den. Det hadde også Forza Italia (FI) og Lega gjort, og disse uteble da også fra salen.

For Draghi er dermed situasjonen den at han etter å ha forsøkt å skaffe seg ny, bred tillit, endte med et maksimalt puslete tillitsvotum som vanskelig kan fremstå som noe annet enn en hån – tilsynelatende etter et innfall fra M5S.

Omgivelsene ville således forvente at statsministeren snarest begav seg til presidentpalasset for definitivt å kunngjøre sin avgang for president Sergio Mattarella, men dette tegner ikke til å skje i kveld, og dermed forlenges det som nå er blitt en politisk farse, ytterligere.

Torsdag morgen vil Draghi begi seg til Deputertkammeret i det italienske parlamentet, som også skal debattere om regjeringen skal få fornyet tillit, skriver La Repubblica.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.