NTB

En gresk dommer har avvist saken mot ni egyptiske menn som var tiltalt for et migrantforlis i fjor som trolig kostet over 500 mennesker livet.

Kort etter at rettssaken begynte i Kalamata tirsdag, valgte dommeren å avvise tiltalen. Begrunnelsen var at forliset skjedde i internasjonalt farvann, og at domstolen derfor ikke har myndighet til å behandle saken.

Rettssaken er tidligere blitt kritisert av menneskerettsgrupper, som har pekt på at etterforskningen av den greske kystvaktens håndtering av migrantbåten fortsatt pågår.

Forliset i juni i fjor er en av de verste migranttragediene som har funnet sted i Middelhavet. Over 750 mennesker antas å ha vært om bord på den rustne og overfylte tråleren som sank. Bare 104 overlevde.

Blant disse var de ni egypterne som senere ble tiltalt. Advokatene deres hevder de ble utpekt til syndebukker for å ta fokus bort fra den greske kystvaktens ansvar.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.