Nylig evakuerte greske myndigheter flere hundre asylsøkere fra Moria-leiren på Lesvos til fastlandet fordi leiren er overfylt. Men stadig kommer det flere mennesker til de greske øyene fra Tyrkia. Foto: AP / Giannis Papanikos / NTB scanpix

Over 300 migranter har i helgen ankommet greske øyer etter å ha reist fra Tyrkia.

Fra lørdag morgen til midt på dagen søndag hadde til sammen 332 migranter nådd øyene Rhodos, Kalymnos, Samos, Farmkonsi og Lesvos, ifølge den greske kystvakten.

Fra før venter 20.000 mennesker i leirer på øyene Lesvos, Chios, Samos, Leros og Kos. Leirene har i utgangspunktet bare plass til rundt 6.300 mennesker til sammen. Ytterligere 4.000 mennesker holder til i mindre leirer eller i leiligheter.

Ifølge FNs flyktningorganisasjon UNHCR kom det 8.103 mennesker fra Tyrkia til greske øyer i august, noe som er 3.200 flere enn i samme måned i fjor.

I Tyrkia bor det over fire millioner flyktninger, hvorav mer enn 3,5 millioner kommer fra det krigsherjede Syria. Landet frykter det vil komme enda flere fordi syriske regjeringsstyrker er i ferd med å innta den siste opprørskontrollerte provinsen Idlib.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har bedt Europa om å gi mer hjelp for å håndtere flyktningkrisen og har igjen truet med å «åpne porten» for syriske flyktninger til Europa.

I 2016 ble EU og Tyrkia enige om en avtale for å hindre syriske flyktninger i å reise videre til Hellas.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.