Victoria Jacobs, aka Bakhrom Talipov, (44) ble tirsdag dømt til 18 års fengsel for å ha finansiert terrorisme ved å bruke kryptovaluta til å sende økonomisk støtte til grupper som opererer i Syria.

Etter at dommer Althea Drysdale hadde avsagt dommen, ropte Jacobs at rettssaken hadde vært en bløff og var islamofobisk, skriver New York Times. 

Før dommen ble avsagt, holdt kvinnen en tale der hun sa at saken mot henne hadde begynt som et problem med utleieren hennes, som beskyldte Jacobs for å ha forbindelser til terrorisme fordi hun er fra Usbekistan og er en transkjønnet, muslimsk kvinne.

I februar ble Jacobs dømt av en jury på Manhattan for tre tilfeller av støtte til terrorhandling, konspirasjon, hvitvasking av penger og ulovlig våpenbesittelse.

Tirsdag sa aktor David Stuart at Jacobs så på USA og New York City som fiender og viste null anger for handlingene sine. Hun støttet terrororganisasjonene og deres aktiviteter fra skyggesiden av internett, sa han.

Etter at hun ble dømt, har Jacobs blitt hevngjerrig og har forsøkt å undergrave rettsprosessen, sa Stuart. I telefonsamtaler med opptak fra fengselet sa kvinnen at hun ville hevne seg på New York-politiet, Manhattans statsadvokater og domstolen når hun ble løslatt.

Stuart er tiltalt for å gi materiell støtte til Hay’at Tahrir al-Sham (HTS), en sunni-islamistisk terrororganisasjon som er involvert i den syriske borgerkrigen.

Jacobs, som bodde på Upper East Side, ga mer enn 6000 dollar til Malhama Tactical, som kjempet sammen med og ga taktisk og militær trening til Tahrir al-Sham.

Jacobs hvitvasket også mer enn 12.000 dollar på vegne av Malhama Tactical ved å motta kryptovaluta og Western Union- og MoneyGram-overføringer fra gruppens støttespillere over hele verden. Hun sendte midlene til Bitcoin-lommebøker som gruppen kontrollerte.

Jacobs’ forsvarer, Michael Fineman, sa under rettssaken at «en manns terrorist er en annen manns frihetskjemper» – alt er et spørsmål om perspektiv. Han ba jurymedlemmene om å frikjenne Jacobs, og argumenterte med at gruppene aktoratet anklaget henne for å ha hjulpet, ikke var like velkjente som IS eller al-Qaida.

Counter Extremism Project skriver at Victoria Jacobs er fra Usbekistan og bosatt i New York. Hun er den første personen som er tiltalt i delstaten New York for å ha brukt kryptovaluta til å gi økonomisk støtte til terrorgrupper i Syria. Hun ble nektet asyl i USA i 2012 og forsøkte å anke saken i 2014, men utlendingsnemnda avslo å gjenåpne saken.

I september 2018 skal Jacobs ha begynt å gi støtte til HTS. I desember 2019 ga Jacobs en håndbok i improvisert ammunisjon fra den amerikanske hæren til gruppen for å hjelpe dem med å lage bomber i Syria.

I august 2021 begynte Jacobs å kjøpe kampkniver, knokejern og kastestjerner (ninjastjerner) i militær stil.

En måned senere søkte Jacobs støtte fra nettfora der hun hevdet at hun var en «bror» som befant seg bak fiendens linjer, og at hun trengte bønner for å bygge opp mot, styrke, veiledning og visdom til å utføre visse oppdrag.

Hun lastet også opp en 15 sekunder lang video hvor hun beveget seg rundt med et skytevåpen.

Den 14. mars 2022 ble Jacobs arrestert av politiet i Southampton Town i New York og siktet for grovt tyveri. Jacobs skal ha gjennomført en utleie-svindel i mars 2019 der hun tilbød en person å leie en bolig, til tross for at hun ikke var eieren.

 

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.