Imam Ali-moskeen i Hamburg. Foto: Staro1 / cc by-sa 3.0 / Wikimedia Commons.

En spørre­undersøkelse gjennom­ført blant skole­ungdommer av et krimino­logisk forsknings­institutt i Nieder­saschsen viser at 67,8 prosent av unge muslimer i den tyske delstaten mener at Koranens regler er viktigere enn lovene i Tyskland.

I henhold til undersøkelsen, som er omtalt av Bild, er det 51,5 prosent av de unge muslimene som mener at bare islam er i stand til å løse vår tids problemer, mens 45,8 prosent av de unge muslimene synes at islamsk teokrati er den beste styreformen.

35,3 prosent sier at de har forståelse for vold mot dem som fornærmer Allah eller profeten Muhammed, og 21,2 prosent at den vestlige verdens trussel mot islam rett­ferdig­gjør at muslimer forsvarer seg med vold.

Svarene vekker bekymring hos spørsmåls­stillerne fra Krimino­logische Forschungs­institut Nieder­sachsen (FKN):

«Tallene fra den siste undersøkelsen i Nieder­sachsen gir grunn til bekymring og viser hvor viktig det er med politisk opplæring i klasse­rommet», sier Carl Philipp Schröder fra KFN til Hannoversche Allgemeine Zeitung.

En Bild-journalist omtaler resultatene av studien som forskrekkelige, men får til svar av migrasjons­forskeren Ruud Koopmans at dette har vært kjent lenge, og at budbringerne har vært sjikanert like lenge. «Over til neste iftar med islamistene», avslutter Koopmans syrlig.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.