En tysk protestantisk prest har blitt sagt opp etter å ha stilt som kandidat på en politisk valgliste for partiet Alternativ for Tyskland (AfD). 

Den tyske protestantiske kirken kaller partiet høyreekstremt, og mener disse verdiene ikke samsvarer med å være prest i en av deres menigheter, skriver Kristeligt Dagblad.

– Den protestantiske kirke i Midttyskland (EKM) sier opp Martin Michaelis fordi de mener hans kandidatur for partiet ikke er forenlig med hans plikt til troskap og lojalitet i kirken, sier Michael Lehmann, leder for EKMs personalavdeling.

Kirken er en del av det større kirkesamfunnet Den evangeliske kirke i Tyskland, som består av både lutherske og reformerte kirker.

Presten ser imidlertid ut til å ha en betydelig prosentandel av sine soknebarn på sin politiske side, da det anslås at mellom 30 og 50 prosent av dem enten stemmer på AfD, eller er enige i partiets holdninger.

AfD er kjent som et innvandrings- og islamkritisk parti.

Michaelis forsvarer sitt kandidatur og påpeker at det er lov for en prest å stille til lokalvalg og andre typer valg.

Vårt Land skriver om saken, og blander innbåde nazisme og ytre høyre teorier i forbindelse med saken.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.