Det ble en ren folkefest da unge ukrainske ishockeyspillere ble hyllet på DNB Arena i Stavanger. Det ble satt ny norsk rekord for antall tilskuere på en hockey-kamp for ungdom.

På det som vanligvis er ishockeylaget Stavanger Oilers hjemmebane møtte hele 4250 tilskuere opp for å se en U18-kamp i ishockey, skriver Stavanger Aftenblad.

Det ukrainske laget «Sdyshor 2007», som nå er en del av Forus/Sandnes Ravens, ble søndag hedret i DNB Arena.

Hele 4250 tilskuere hadde møtt opp for å overvære kampen mot Vålerenga i U18 Elite-serien.

Historien om de unge ishockeyspillerne fra Ukraina er rørende. Da krigen brøt ut flyktet de til Ungarn, mange av dem med hockeybagen som eneste eiendel og uten mulighet til å vende hjem til et krigsherjet Kharkiv.

Oilres-eier Tore Christiansen tok initiativ, og hentet laget til Stavanger. Gutta fra Sdyshor har vist fremragende prestasjoner på banen, og vant sitt første seriegull i mars 2023.

Nå skulle de virkelig hylles av hockeymiljøet i Stavanger. Oilers ledet an.

Oilers lokket med gratis brus, popcorn, pølse og kaffe til de oppmøtte. Det var stor stemning i hallen og flere ukrainske flagg på tribunen.

Riktignok endte kampen med tap. Dessuten får ikke laget delta i sluttspillet, siden de ikke er norske.

En meget fin markering av støtte til de uskyldige ofrene for krigen som pågår ble det uansett, og trolig et minne for livet både for de unge ukrainerne, men også for tilskuerne som var til stede.

Kjøp Paul Grøtvedts bok! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.