NTB

Etter at FN-domstolen påla Israel å hindre et folkemord i Gaza, sier USA at beskyldningen om folkemord er grunnløs.

I en reaksjon på fredagens avgjørelse i Den internasjonale domstolen (ICJ) i Haag sier det amerikanske utenriksdepartementet at den er i tråd med USAs syn om at Israel har rett til å handle for å hindre en gjentakelse av Hamas’ angrep 7. oktober i fjor.

– Vi mener fortsatt at påstanden om folkemord er ubegrunnet og merker oss også at retten ikke konkluderte med folkemord eller et krav om våpenhvile, og at de ba om en betingelsesløs, umiddelbar løslatelse av alle gislene Hamas holder, sier en talsmann for departementet.

Fredag påla domstolen Israel å hindre et folkemord mot palestinerne og å gjøre mer for å hjelpe sivile. De gikk ikke så langt som å beordre stans i kamphandlingene, slik Sør-Afrika ba om da de trakk Israel inn for domstolen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.