Kronprins Haakon fremstilles i sin nye biografi «Haakon – Historier om en tronarving» som en reflektert, svært kunnskapsrik, vitebegjærlig, nøyaktig og korrekt mann.

Han har lange arbeidsdager, og jobber kvelder og helger.

Han drikker bare vann, spiser plantebasert, går toppturer, leser dokumenter, hører på nyheter hver time på radioen, og snakker om mangfold, bærekraft og FNs klimamål, skriver Nettavisen.

Kronprinsen er opptatt av å snakke bokmål, ikke riksmål. Han bruker a-endelser der det passer, men det må ikke bli påtatt.

Det som er litt uvanlig, er at kronprinsen selv er medforfatter av boken.

Selv om kronprinsen viser en stor grad av selvinnsikt, og er takknemlig over det privilegerte livet han lever, så virker han bitter over at media fremstiller hans personlige omgangskrets som mennesker som kun er venn med ham fordi han er kongelig.

Det kan jo ha en sammenheng med at kronprinsens vennekrets består av kultureliten, næringslivstopper og internasjonale personligheter.

Kronprinsen har aldri hatt behov for å bekymre seg for renteheving, strømregninger og økende matvarepriser, og har i sin politiske korrekthet vanskelig for å fremstå som folkelig.

Nettavisen mener boken nok allikevel blir en bestselger, selv om den er dørgende kjedelig.
Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.