FrPs nestleder Hans Andreas Limi. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

FrP-nestleder Hans Andreas Limi reagerer kraftig på at det har dukket opp nok en habilitetssak i Støre-regjeringen.

Fredag slo det ned som en bombe at også næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) skal ha vært involvert i en såkalt habilitetssak. Han gikk så langt at han selv uten videre innrømmet at han har vært inhabil, se sak under.

Mange reagerer på det som etter hvert begynner å minne om en flom av slike saker, der ikke minst medlemmer av Støre-regjeringen er involvert.

Sist ut til å si sin mening om dette, er FrPs nestleder Hans Andreas Limi. Han er temmelig oppgitt over standarden og etikken som virker å prege Støres regjeringsmannskap.

NTB melder om saken.

– Det begynner mer og mer å tegne seg et bilde av en ukultur som går helt opp i partiledelsene i regjeringspartiene og vitner om en statsminister som ikke har kontroll på mannskapet sitt, sier Limi.

Han reagerer kraftig på at en venn av næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) fikk midlertidige lederstillinger i hans departement mens han var statsråd.

Vestre legger selv til grunn at han har vært inhabil eller nær grensen til inhabil i disse beslutningene. Han har forklart at han ikke ble informert om utnevnelsene slik at han kunne vurdere sin egen habilitet.

– Dette er nok et bevis på at det er manglende forståelse og respekt for spilleregler, som igjen bidrar til å svekke tilliten til vårt politiske styringssystem. Nå er begge nestlederne i Arbeiderpartiet involvert i habilitetssaker, noe som viser dårlig dømmekraft og manglende respekt for habilitetsregelverket, sier Limi.

Kontrollkomiteen vil se på Vestre-saken

Det er allerede klart at også denne siste saken vil få et parlamentarisk etterspill.

Vikarierende saksordfører i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite, Sofie Høgestøl (V), sier de vil se nærmere på Jan Christians Vestres (Ap) habilitetssak.

Høgestøl er saksordfører mens Grunde Almeland er i Angola med Stortingets delegasjon til møte i IPU, den interparlamentariske union.

– Tirsdag er det nytt møte i kontrollkomiteen, og jeg legger til grunn at komiteen her vil vurdere den informasjonen Vestre nå har oversendt komiteen. Her vil det kunne være aktuelt å be om en noe mer utfyllende redegjørelse, eller komme med mer konkrete spørsmål, sier Høgestøl til NTB.

Les også: 

Venn av næringsminister Vestre fikk lederstillinger: – Jeg har vært inhabil

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.