Venner fra utlandet har vært på besøk, for første gang siden 2015. De var sjokkerte over Oslo, og sa med en tristhet; Oslo har forfalt.

På Raymonds vakt er det blitt skitnere, mer søppel i gatene, mye mer uniformert islam, en kaldere by.

Altså helt motsatt av hva Raymond og MDG & co innbiller seg og fantaserer om.

De vakre trærne utenfor Saga Kino er borte, hakket ned av «de grønne».

Bare utrolig trist.

I tillegg kommer eskaleringen av vold, takket være «berikelsen».

Aftenposten har en artikkel om hva «vanlige folk» skal stemme.

Førstemann er selvsagt en «ny landsmann» – som jo sier vel det de fleste av oss «vanlig folk» sier. Han er i jobb, så da er verden i Velferds-Norge kanskje litt annerledes enn for de som bare sitter og klager og skriker «mer mer mer».

Neste nye landmann i «spørreundersøkelsen» om «vanlige folk»;

«Ahmad Ahmadzai (27): Har ikke bestemt seg ennå.

– Det som er viktig for meg, er at man har jobb å gå til og har det bra i livet. At du får hjelp med helse, for eksempel.

– Jeg har ikke stemt i Norge før, dette blir første gang. Jeg vet ikke hva jeg skal stemme ennå, men jeg må jo gjøre det. Så jeg skal finne ut litt mer om partiene. Jeg må se hvem som er bra med migranter fra utlandet. Ikke sånn som Frp, med Sylvi Listhaug, som er for strenge lover og regler mot de som kommer fra utlandet. De kan jo skape problemer for meg, så jeg må stemme på det partiet som gjør at jeg kan fortsatte å leve her i Norge og ha et bra liv her.»

«…se hvem som er bra med migranter fra utlandet.»

Jeg tenker migranter fra utlandet har det veldig bra her jeg, særlig mht. hva de kom fra – men også i forhold til veldig mange etniske nordmenn.

Men de får det mindre bra om vi fortsetter å ta inn altfor mange «fra utlandet» – det tømmer nordmenns sparekasse, og det gagner heller ikke herr Ahmadzai. (Men det har han kanskje ikke tenkt over, eller har bekymringer over?)

Hører stadig historier fra folk som har vært i nærkontakt, mht. hva folk forlanger og får – dropper ut – og får noen nytt.

(F.eks. mht. utdanning, kurser, mulighet til å lære fag og starte for seg selv… De fortsetter til bidragene og gratisdelen er unnagjort, før de så «har lyst til noe annet». Hvilket hadde vært julaften og påskeaften på én dag, for mange av våre uføre som ønsker gjøre noe!)

Det er en nitrist utvikling – og sørgelig å se utviklingen i Tyskland, Frankrike, Sverige, Storbritannia. Våre naboer og før yndede ferieland.

Og vi er på vei etter.

Helt utrolig at det ikke står bedre til mht læringskurven – verken hos politikere eller velgere.

https://www.aftenposten.no/…

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.