Sakset/Fra hofta

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

I sitt ustanselige arbeid for å «redde verden» kommer MDG stadig opp med nye ideer. Det meste går ut på gjøre livet surere og gråere for folk flest. Nå skal det bli vanskeligere å dra på ferie utenlands. Helst bør alle feriere i «nærområdet». Fornuft eller ekstremisme?

Det er ingen nyhet at MDG ser flyreiser som en dødelig trussel mot klimaet på jorda, og noe de fleste før slutte med. At MDG-figurer og andre «grønne» aktivister selv gjerne flyr verden rundt på «klimakonferanser» etc, er dog ikke noe problem, har man forstått.

Det er så langt bare Greta Thunberg som benytter seilbåt på sine misjonstokter.

I MDG tar man uansett «klimaet på alvor», som det heter.  I sin innbitte kamp mot at alle andre enn dem selv skal benytte fly, kommer dette partiet gang på gang opp med nye, fiffige «strategier».

Ny, saftig avgift skal holde folk hjemme

Nå kan Dagbladet melde at MDG ønsker en ny, sviende flyseteavgift. For en familie på fire vil sydenturen bli minst 4800 kroner dyrere.

«De kan heller feriere nærmere Norge – uten å fly», heter det fra MDG.

MDG-politiker og mangeårig miljøaktivist Arild Hermstad mener det nå blitt et stort «problem» at vanlige nordmenn har fått råd til å glede seg over å kunne reise på ferie med familie og venner til andre land, for eksempel til sol og varme, eller til spennende storbyer.

«Det er blitt latterlig billig å fly», slår MDG-topp Arild Hermstad fast.

Dagbladet kan fortelle at dette etter MDGs oppfatning ikke er «bærekraftig». Dermed er Ola og Kari nødt til å legge om vanene, om MDG  får bestemme. Dette skal partiet nemlig «løse» ved å kline på med nye flyseteavgifter.

«For en familie på fire vil sydenturen bli minst 4800 kroner dyrere», opplyser Dagbladet.

Verden skal fortsatt reddes ved at nordmenn betaler mer i avgifter, som vi ser.

Vil bestemme over ferien din

Det er ikke nok å skulle bestemme hva folk får lov til å ha på tallerkenen sin. MDG er ikke snauere enn at de også tar mål av seg til å dirigere hvor og hvordan nordmenn skal dra på ferie:

«Vi ønsker at folk skal feriere i sitt eget nærmiljø. En hyggelig effekt av det er at vi får flere feriereiser i Norge og våre naboland – uten at man trenger å fly. Da får man også oppleve gleden av å reise med tog, sier Hermstad.

I MDGs verdensbilde er det åpenbart «ikke bra» at man får mulighet til å ta den typen beslutninger over eget liv og egen fritid selv.

Noen velgere vil kanskje være glade for at personer som Arild Hermstad, Lan Berg, Eivind Trædal, Hulda Holtvedt og andre i MDG/Grønn ungdom får detaljregulere hvordan de både skal spise, reise og generelt leve sitt liv.

Andre, og antagelig svært mange, vil trolig si at det nå er nok av formyndersk tøv basert på mangelfull realitetssans. «Hold dere unna ferien vår!»

Minner det ikke litt om ekstremisme, med kvasireligiøse undertoner?

Vil merkes på lommeboka

Dagbladet har regnet ut at de foreslåtte avgiftene vil gjøre at en familie på fire vil få en prisøkning på minst 2400 kroner for en reise tur-retur Oslo- Bergen. En tur utenlands med fly vil bli 4800 kroner dyrere. Det innebærer eksempelvis at en reise tur-retur Alicante med Norwegian for en familie vil bli nesten dobbelt så dyr som i dag.

MDG foreslår også økt drivstoffavgift på fem kroner per liter, som Klassekampen skrev i forrige uke.

For MDG-politikere og rådgivere som hever millionlønn, er det nok greit med både det ene og det andre tillegget i avgifter. Men det finnes utvilsomt mange her i landet som vil oppleve slike påslag som kroken på døren for planene om en hyggelig ferie med familien. Folk rundt om i landet lever i en virkelighet MDG-politikerne har svært begrenset innsikt i.

Nå er det nok et område av livet skal males grått og trist av MDGs DDR-inspirerte «politikk».

Det hører med til bildet at MDG har presentert en slags plan om at «deler av» de pengene som tas inn i ekstra flyavgifter og drivstoffavgifter, skal tilbakebetales til enkelte grupper.

«Det er veldig viktig for oss å ha en solid sosial omfordeling og at klimadugnaden omfatter alle. De som forurenser mest, skal også betale mest», sier MDG-topp Hermstad til Dagbladet .

En «sosial omfordeling» i favør av mennesker som deler MDGs syn på hvordan livet skal leves, altså. Dette er visstnok presentert i fullt alvor, som en del av noe man kaller «klimadugnaden». Vrøvl blir sjelden til klokskap av å pakkes inn i fine ord.

Man kan spørre seg: Hvor i skolesystemet oppsto den grunnleggende svikten som førte til at vi fikk en generasjon politikere med slike holdninger?

 

Forhåndsbestill Halvor Foslis nye bok til spesialpris her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vårStøtt Oss-side.