Myndighetene i India vil ikke ha noe monkey business når verdens ledere flyr inn neste uke. For å unngå det har de plassert utskjæringer av sinte langurer i naturlig størrelse utover hele New Delhi for å avskrekke apekattene fra å stjele rampelyset mens verden fokuserer på nasjonen India.

Kamerafolk og apekatter

Indiske myndigheter er i gang med en omfattende forskjønnelse av hovedstaden, de maler vegger, planter trær og farverike blomster – og skremmer apekatter. Årsaken er at landet forbereder seg for første gang noensinne på å være vert for lederne av G20-landene – og med dem følger kamerafolk.

Byens notorisk rampete bestand av rhesus-aper finnes overalt i hovedstaden; de løper over veier, hopper mellom hustak, er til generell sjenanse og angriper av og til fotgjengere.

https://twitter.com/mxtaverse/status/1696777196306669592?s=20

For at de små apekattene ikke skal stjele all oppmerksomhet når G20-lederne kommer, plasserer inderne papputskjæringer av langurer rundt i byen. I tillegg har de hyret nær 40 menn som er god til å imitere de større primatene.

Hinduer er snill med dyr

I det overveiende hinduistiske India er det ikke tillatt å fortrenge, skade eller slå aper, derfor denne innovative løsningen for å holde dem vekk. New Delhis byråd har også lagt ut apemat i byens utkanter for å oppmuntre apene til å holde seg unna sentrum.

Langurer er langt større og mer aggressiv enn rhesus-aper og har også tidligere vært brukt til å skremme bort plyndrende bander av sistnevnte.

 

Kjøp boken av Alf. R. Jacobsen!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.