Belgias statssekretær for asyl og migrasjon (Staatssecretaris voor asiel en migratie), Nicole de Moor har efter langvarig og kompakt tilstrømning av migranter, besluttet å innføre midlertidig stopp i mottaket av enslige mannlige asylsøkere. 

– Unngå at barn havner på gaten til vinteren

de Moor opplyser at vedtaket er gjort av hensyn til familier: 

– Dette er ikke en beslutning vi har ønsket å ta, men vi må virkelig unngå at barn havner på gaten til vinteren.

Mottaket under press

Belgiske myndigheter frykter at enslige mannlige asylsøkere vil fylle opp mottaksteder beregnet på migrantfamilier. 

– Det belgiske mottaksnettverket er under press. De som kom for et år siden og fremdeles venter på en avgjørelse, sitter også i mottak. Vi fortsetter å opprette plasser og har gjort tiltak for å sikre at folk kan forlate mottaket hurtigere. Men den nøkterne virkeligheten er at vi risikerer ikke å klare å huse barnefamilier. For ikke å komme bakpå i forhold til tiden, må denne beslutningen treffes nu.

– Hvilken fiasko!

Tidligere asylsekretær Theo Francken fra sentrum-høyre Nieuw-Vlaamse Alliantie kaller det «kynisk» at hans gamle planer kommer tilbake i ny drakt. 

– Alt kommer tilbake. Mitt forslag om en daglig asylkvote med prioritet for kvinner og barn, ble ikke tillatt, men nu får ikke enslige menn asyl av hensyn til familier. Hva er forskjellen? Vivaldi-koalisjonens «humane» asylhistorie resulterte i tusenvis av domfellelser, dusinvis av besatte hus, hallusinatoriske påbud og ventelister herfra til Tokyo. Det kyniske Belgia er under Vivaldi degenerert til et hull i den europeiske asylpølen. Som prikken over i’en krenkes rettssikkerheten daglig av de som skulle gjøre ting så mye bedre. Hvilken fiasko!

– Den eneste løsning på asylfiaskoen er den australske modell: Lukk alle asylkontor; nulltoleranse for ulovlig migrasjon; stopp ethvert forsøk på ulovlig innreise i Schengen-sonen:

 

 

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.