De store redaksjonene samler seg nå i noe som ligner et stormløp mot regjeringen: Returene av «oktoberbarna» skal stoppes. Koste hva det koste vil.

Hva koster det? Ikke mye. Bare sannheten.

De skyr ingen midler nå, i sin iver etter å kullkaste ikke bare Stortingets brede asylforlik, men også å spenne bein på regjeringen. Det gjelder å framstille regjeringens politikk når det gjelder «asylbarna» som «umenneskelig» og «kald». Igjen er det Sylvi Listhaug som er den mest populære skyteskiven.

Flere tar ikke fem øre for å påstå at «barna» sendes rett i døden.

Kristelig Folkepartis innvandringspolitiske talsperson Torhild Brandsdal til TV 2: «De går en meget usikker skjebne i møte hvis de blir sendt tilbake, og en slik skjebne kan også være døden.» Brandsdal  gir svaret TV 2 vil ha. Hun får ikke ett eneste kritisk spørsmål.

For å oppnå dette edle målet får det heller våge seg at man går på akkord med sannheten, ikke sant? Man gjør det jo ut fra godhet.

Vi ser en broket flokk som vil styre etter godhetstyrann-prinsippet: Vi er for det gode; at de stakkars, enslige barna må få bli. De er jo i livsfare dersom de returneres til Kabul! Ergo er de som mener det motsatte onde. Jeg mener, kom igjen! Å sende barn rett i døden? Hva er ondskap om ikke dette?

De jager i flokk nå. De har ferten av blod.

Men Hareide og Skei Grande er litt oppbrukt. Så da graver VG litt dypere i (møll)posen og voilà! så har man fire «Ap-veteraner»: Kari Gjesteby, Torbjørn Berntsen, Bjørn Tore Godal og Tove Strand. Eks-statsrådene legger ansiktene i alvorlige folder: Sikkerhetssituasjonen i Afghanistan er for utrygg.

Toppsaken på VG.no fredag ettermiddag.

Strand viser til at utviklingen i Afghanistan har gått i negativ retning:

– Det er veldig risikofylt å komme hit. Vi ser at ungene er så redde at mange stikker av fra mottak.

Godal, som ledet det såkalte Afghanistan-utvalget, sa dette til VG i forrige uke:

– Vi må ha en midlertidig stans i utsendelsene, for dette bærer helt galt av sted.

Og det gjør det jo. Det bærer riktig galt avsted, om enn ikke av de grunner Ap-veteranene anfører.

Dersom disse avdankede politikerne forholder seg til det de leser og hører fra norske medier, er det ikke så rart at konklusjonene de drar blir blir så hinsides vett og forstand.

Som for eksempel i Dagbladet fredag. Avisen resonnerer som så: Ville statsråd Listhaug ha reist til Kabul? Ikke det? Hvordan kan hun da forsvare å sende enslige asylbarn dit?

Dette er logikk på sandkasse-nivå. Avisen sammenligner en hvit, vestlig kvinne – attpåtil et regjeringsmedlem – med en innfødt afghansk mann. Hvordan ville de to klare seg på gata i Kabul? Ja, hva tror Dagbladet selv?

Dagbladets artikkel ligger bak betalingsmur. Slik at færrest mulig skal lese makkverket?

Hadde asylaktivistene i redaksjonene i Dagbladet (og TV 2, VG, NRK, osv…) giddet å sette seg inn i fakta ville de visst at de «enslige» «asylbarna», også kjent som «oktoberbarna», hverken er enslige eller barn.

At de aller fleste lyver på alderen er så grundig dokumentert, både i Norge og flere andre land, at det nærmest er pinlig å måtte påpeke det.

At de aller fleste ikke er enslige kom forbilledlig klart fram i SVTs Uppdrag Granskning i forrige uke – omtalt av Document nylig: TV 2s løgn om utviste afghanske «asylbarn»: De sendes i døden:

Uppdrag Granskning er tilstede når et fly med utviste afghanere fra Sverige lander i Kabul. Og de snakker med IOMs Reintegration Program Manager i Kabul, Masood Ahmadi.

De to første ukene etter ankomst tilbys alle hjemvendte gratis hotell, betalt av FN. Men Ahmadi forteller at det er få som benytter seg av tilbudet.

Hvorfor? Fordi de aller fleste hentes av slektninger, opplyser IOM-representanten:

– De blir vanligvis tatt imot av sin familie. Dersom familien ikke er der, reiser de videre til sine respektive destinasjoner, sier Ahmadi.

(…)

Og merk at det er IOMs mann som sier dette, International Organization for Migration er ikke kjent for å være spesielt kritisk til migrasjon, for å si det pent.

IOMs Reintegration Program Manager i Kabul, Masood Ahmadi forteller SVTs reporter hva som skjer når de enslige asylbarna vender hjem: «Släktingar brukar möta upp.» Skjermdump, SVT Uppdrag Granskning.

«– De blir vanligvis tatt imot av sin familie.» Det sier altså IOMs stedlige representant i Kabul. IOM er forøvrig en organisasjon under FN.

Man skulle tro at en tidligere utenriksminister ville legge vekt på det FNs egen enhet for migrasjon hadde å si. Eller hva, Godal?

Uppdrag granskning samarbeider med et lokalt tv-selskap som er tilstede på flyplassen i Kabul når et charter-fly med 21 returnerende asylsøkere fra Sverige og Østerrike lander 11. oktober.  De har muntlig tillatelse til å filme, men blir likevel stoppet av sikkerhetspersonale.

Skjermdump, SVT Uppdrag Granskning.

Før de blir stoppet, rekker de å filme en av de «enslige» «asylbarna». Han blir tilsynelatende møtt av fem venner eller slektninger. Det ser definitivt ut som et hjertelig gjensyn.

Skjermdump, SVT Uppdrag Granskning.

Gjentatte ganger får vi høre at dette er «barn» som ikke har noe å returnere til. Som hverken har familie eller venner i sitt eget land. De er alene i verden.

De fikk en smak av paradiset, men Norges onde heks, innvandringsstatsråd Listhaug vil kaste dem ut. Trolig til en sikker død.

Derfor rømmer de fra norske mottak, fra kost og losji og norske kvinners tildels svært kjærlige omsorg, til et liv under broene i Paris.

Derfor er de så redde for å bli sendt tilbake. Bjørn Tore Godal synes det er en fallitterklæring – for Norge:

– Når halvparten har rømt fra norske mottak, og er på rømmen i skogen eller under broene i Paris, så er det en fallitterklæring for det siviliserte Norge.

For alle som vil se, er årsaken åpenbar: Det er stor skam å komme tilbake til Afghanistan, tilbake til familien som satset store penger på at sønnen skulle etablere seg i Norge og sende penger hjem. Eventuelt fungere som ankerbarn – et begrep som knapt er i bruk lenger (så kan man jo lure på hvorfor).

Godal mener det er «en fallitterklæring for det siviliserte Norge» når «oktoberbarna» rømmer fra mottakene i frykt for å bli sendt hjem.

Det er vanskelig å forstå at slikt vrøvl kan komme fra en tidligere utenriksminister og leder av Afghanistan-utvalget. Han, av alle, burde vite bedre.

Han vet bedre.

 

SVT Uppdrag granskning: Afghanistanreturerna

VG: Tidligere Ap-topper om Afghanistan-returene: – De må stanses

Dagbladet: Vil ha oktoberbarna ut av landet: – Jeg ville ikke reist til Kabul nå

TV 2: MOHAMMED FLYKTET FRA NORGE: Veronica dro for å finne «sønnen» som lever blant rotter i Paris