Der er noe høyst merkverdig ved hele den sørgelige Trump-sagaen. Har dere merket det? Nesten ingen demokrater, ingen i regimemediene og svært få av hans dødsfiender i det republikanske establishment har angrepet ham for politikken han førte som president.

For hva skulle det ha vært? At den ulovlige innvandringen i var en brøkdel i hans presidentperiode av hva den er under Biden? At han gjorde USA selvforsynt med energi, noe som medvirket til å holde inflasjonen under kontroll og medførte en stigende reallønn for arbeider- og middelklassen? At han i motsetning til så godt som alle tidligere presidenter etter 2. Verdenskrig unnlot å kaste USA ut i kriger? At han senket skattene og fjernet en masse reguleringer og med det hjalp vanlige amerikanere og næringslivet?

Og oppførte han seg egentlig som den Hitler-en demokratene og mediene vil gjøre ham til? Kastet han journalister i fengsel? Stengte han medier med tvang? Bygde han konsentrasjonsleire? Rekrutterte han korps av bevæpnede bøller til å angripe og skremme motstanderne sine?

Å nei, det var demokratene som heiet på de svartkledde Antifa- og Black Lives Matter-voldsmennene som i månedsvis fikk lov til å herje mange demokratisk styrte byer, med flere nedbrente bygninger, ødelagte virksomheter og dødsfall til følge.

Selvfølgelig liker ikke demokratene og venstresiden politikken hans, for de ser helst at vanlige amerikanere blir redusert til Den dype statens maktesløse og umælende undersåtter. Men det kan de jo ikke si åpent, og derfor konsentrerer de seg om å hate personen Trump.

Som hysteriske kvinner sier på tv, vil de bare få ham til å forsvinne, f.eks. ved at sende ham i eksil i Saudi-Arabia. Og hvis Trump er Hitler, er man naturligvis moralsk berettiget til å eliminere ham med alle midler. I den forbindelse er det likegyldig om Trump er skyldig eller uskyldig i den syndfloden av anklager som skyller inn over ham. Man ved bare at han er ond, og at onde mennesker ikke fortjener fair behandling.

Adskillige fremtredende republikanere, som tidligere visepresident Mike Pence og tidligere justisminister Bill Barr, har meldt seg under Trump-haternes faner. Heller ikke de har noe substansielt å kritisere Trumps politikk for. Deres eneste angrepspunkt er at Trump reiste innvendinger mot måten 2020-valget foregikk på, og ville ha statenes lovgivende forsamlinger til å gå det etter i sømmene – hvilket var hans gode rett.

Hva de Trump-hatende republikanerne ønsker, er å vende tilbake til den lykkelige tilstanden der republikanere og demokrater i Washington i fred og ro kunne inngå fordekte avtaler mens de fetet opp bankkontoene sine.

Det vi er vitne til, er ikke politikk, men klassekamp. De rike og mektige mot de små og maktesløse.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.