Noen finansrådgivere i USA nekter å konsentrere seg om å gjøre jobben sin. Nå vil de påvirke kundenes private økonomiske valg, og stadig flere rådgivere nekter å tilby sine tjenester til folk som etter deres mening gir for lite penger til veldedige formål.

Wall Street Journal rapporterer:

People seek out financial advisers to help them preserve and grow their wealth. Some advisers don’t want that to be their only job.

De har blant annet snakket med Elliot Dole, som jobber som finansrådgiver for Buckingham Strategic Wealth. Han sier nei til nye klienter som ikke tilfredsstiller hans krav om donasjoner til veldedige formål. Han misliker rike folk som vil prioritere sin egen familie.

– I don’t think that’s something that I want to be a part of if there’s not some ante there—a commitment to give some money to charity.

Denne filantropiske holdningen er viktig for at Dole skal trives i jobben sin, og han understreker at han selv donerer penger til veldedige formål.

De siste årene har finansrådgivere på eget initiativ utvidet sine arbeidsoppgaver og ansvarsområder. Nå diskuterer de ikke lenger bare investeringer og skattefradrag med kundene, men fokuserer på personlige verdier, mål med livet og velvære.

Leighhann Miko sier hun tidligere følte en avsky (yuckiness) ved å utføre jobben sin. Hun vokste opp i en fattig familie, og mislikte å hjelpe rike folk til å bli enda rikere.

– I’m not looking to help Tom and Nancy buy their fourth home and new yacht.

Det er mulig at Miko har valgt feil yrke, siden det er få fattige mennesker som trenger finansiell rådgivning.

Nå har Miko startet et eget firma, som helst vil ha klienter knyttet til LHBTQ-ideologien eller kreativ virksomhet. Hun hjelper gjerne rike arvinger også, hvis de har ønske om å gi bort pengene sine.

– Almost every single one of the clients that I have now who have inherited wealth and are looking to redistribute it have come from advisers who basically advised them against it.

Det er ikke lenge siden det skapte en stor skandale da banken  Coutts sperret bankkontoene til Nigel Farage, fordi de mislikte hans legitime og lovlige politiske holdninger. Han er ikke den eneste som har opplevd slikt.

Det er virkelig ikke sikkert at en stor andel av de velstående som søker finansiell rådgivning ønsker pseudopsykologiske samtaler om livsvalg og verdier.

Dessuten er det mange velstående amerikanere som ikke ønsker å sole seg i glansen av sine donasjoner til veldedige formål, men ønsker at dette skal være en privatsak.

Les også:

Flere briter har fått sine bankkontoer stengt

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.