Kommentar

Thomas Hylland Eriksen gir En oppskrift på politisk suksess i Dagbladet. Det er velskrevet satire, men biter den? Hylland Eriksen mener «frykt, mistenksomhet og nostalgi» er drivstoffet i dagens politikk. Er den tidligere ypperstepresten for det flerkulturelle redusert til en gråtekone?

En av politikkens tyngdelover er erkjennelse av de kreftene som er i spill. De flerkulturelle profetene har ikke gjort det. De har forkynt. Når vinden snur kan de klandre, refse, ville arrestere, sensurere. Men vil det hjelpe? Det er som å pisse i motvind.

Hva hjelper det å være moralsk plettfri hvis man er politisk impotent? Sa jeg plettfri? Den ideologi Hylland Eriksen har forfektet, har vært premissleverandør for dagens utvikling. Det mentale etterslepet gjør at noen fortsatt tror dette er the only show in town. Men troen begynner å bli desperat. EU-valget avslørte at helt andre krefter rører på seg.

Ideologer som Hylland Eriksen vil ta frem det brune flagget og vifte med det. Men stemmen er usikker. De aner uråd. La oss prøve å hjelpe dem litt:

Man må skille mellom to fenomener: BNP og oppslutningen.

BNP er et rasistisk parti, og dermed også med åpning mot fascistisk grums. Det slår både Mark Steyn og Melanie Phillips fast:

The BNP under Nick Griffin have been particularly skilled at this, getting their people to grow out their shaven heads and get into suits, and sanitising their literature of anything that might frighten the voters off. They remain, however, a deeply and truly racist and antisemitic party, as is demonstrated by the fact that they will not allow black people or Jews to be members because they don’t regard black people or Jews as properly British.

Igjen ser vi at holdningen til Israel og jøder er et vannskille. Det burde Hylland Eriksen ta seg ad notam.

For på den fløyen han flørter med og forsvarer, det flerkulturelle samfunn representert ved muslimene, er det ikke en slik brannmur. Derfor søker radikale islamister seg til «hvite supremacister». Dette fenomenet har vært observert en god stund nå. Men det støter på uoverstigelige blokkeringer i hjernen til norske multikulturalister.

Anders Giæver i VG hoppet elegant bukk over dette da han skrev om Ondskapens høyre akse lørdag. Denne sammensmeltingen av islamister og høyrekstremister beviser hva folk som Salman Rushdie og Nick Cohen har sagt lenge: Islamistene hører til på høyre fløy, ikke venstre. De representerer den svarteste reaksjon.

Denne reaksjonen er en fiende av det liberale samfunn. Det finnes en sterk streng innen sosialismen som også er det, og man risikerer å miste fotfestet totalt hvis man ikke ser denne faren.

Hvorfor stemmer folk BNP?

No, the rot in our culture that has let in the BNP goes far, far deeper than that. It is because it has turned attachment to national identity itself into a crime. Anyone who objects to multi-culturalism is called a bigot; anyone who wants to curb immigration is called a racist; anyone who objects to the Islamisation of Britain is called an Islamophobe; anyone who wants to leave the EU and regain the power of national self-government is called a xenophobe; anyone, in short, who wants to retain Britain’s national identity rooted in the shared particulars of religion, law, history, traditions and culture and its powers as a self-governing nation finds themselves ostracised as a pariah.

Hylland Eriksen har selv vært foregangsmann i «kriminaliseringen» av det nasjonale. Statsminister Stoltenberg er ingen stor tenker, han hører på folk som THE. Når statsministeren bruker nasjonaldagen til å advare mot «innadvendt nasjonalisme», er det politisk hjelpeløst. Men han er blitt fortalt av Gutmenschen som blant andre THE hvordan man skal formane og refse.

Denne påpakningen utløser en motreaksjon, fordi de materielle forholdene sier noe helt annet om hvem det er som er kultursjåvinist.

Hvis man nå fortsetter å refse velgerne, vil partier som BNP virkelig få vann på mølla. Ansvaret og sammenhengen er klar.

Selvmord eller rasisme

Multikulturalistene har stilt vanlige folk overfor et skremmende valg: mellom å bevare egen kultur – som er rasisme – eller å la seg utslette.

Trenden ved EU-valget viser at velgerne tar sats og hopper når avgrunnen blir stor nok. De har ikke lyst til å begå selvmord. Overraskende?

Voters have been told in effect that there is nothing standing between national suicide on the one hand and racism on the other. If you don’t want the former, you are automatically branded with the latter. And so the BNP have been able to make hay. What’s more, the BNP have had a further devastating impact upon public discourse. Because they do indeed stand for beliefs that are beyond the pale, they toxify everything they touch. So because they take up causes such as the loss of immigration controls, EU membership or the Islamisation of Britain, this makes such causes radioactive. Mainstream politicians are terrified that if they touch them, they will instantly be tarred as ‘BNP- lite’.

Det andre punktet er overmåte viktig: Når ekstremister tar opp neglisjerte, ignorerte, undertrykte problemstillinger som berører folks eksistensgrunnlag, gjør de samtidig de samme temaene «radioaktive». Hvorfor fortsetter NRK å gi tale- og sendtid til Norgespatriotene? Det er laget en timelang radiodokumentar om Heian, og han ble invitert til RedaksjonEN. Er det for å kompromittere sakene slik at de blir radioaktive?

Brunmaling og skrekkpropaganda kommer ikke til å snu utviklingen. James Delingpole skriver i Daily Telegraph at the chattering classes ødelegger tidens viktigste debatt.

The people who voted BNP are on the front line of this debate. They don’t have the luxury of being able to nip in and out of a cornucopia of simply marvellous ethnic food shops, and thrillingly directional Grime Bhangra clubs and delightful arthouse cinemas selling wholemeal samosas and showing seasons of Iranian cinema, before retreating to their lovely safe white enclaves. It’s on their doorstep, all the time, and there’s no escape: for the white working classes (of the North and North East especially) multiculturalism has been a disaster.

And this isn’t, pace some tedious bien-pensant commentators, about racism pure and simple. It’s partly about immigration numbers – far greater than the indigenous communities are capable of absorbing without disruption. Mainly, though, it’s about assimilation.

The racial tension and unrest in Britain now would not be half so great if were not for the fact that thanks to the imbecilic liberal-leftist philosophy of «multiculturalism» two generations of immigrant communities have actually been encouraged by the apparatus of state and at taxpayer’s expense NOT to assimilate. In some areas of towns in the north – Bradford, for example – white people are made to feel that they don’t belong any more. And these white people whose families have been there for generations are supposed to go, what, exactly? «Ah! Bless! Bah gum I don’t ‘alf love living in this wonderful melting pot»?

Kvantesprang

EU-valget avslører det vi lenge har hatt mistanke om: Det skjer noe ute blant folk. De er i bevegelse, og bevegelsen vil ikke la seg stanse av at Tariq Ramadan sitter på Litteraturhuset og skriker opp om tredveårene.

Ramadan er nemlig selv en del av problemet. Han snakker ikke om det nye partiet i Frankrike, Antisionistisk liste, som virkelig bringer tanken hen på tredveårene.

Hylland Eriksen og Dagbladets skriverier er som å forsøke å tette hullet i demningen med en finger. De er allerede akterutseilt. Hva vil de stille opp med når demografiske endringer melder seg med full tyngde?

Denne videoen ligger på youtube, kalt Muslim Demographics: The Islamic Tidal Wave. Den er tendensiøs, og overdriver når den sier antall muslimer i Europa er 50 millioner. Men det den griper fatt i er reelt nok: den fallende reproduksjonsraten for innfødte europeere og den høye raten for muslimer. Dette er uhyre potente politiske våpen. Hvem skal hindre dem i å bruke dem?

Det er ikke vanskelig å fremstille dette som et spørsmål om kulturell overlevelse. Hvis politisk korrekte som Stoltenberg og Hylland Eriksen fortsetter å stikke hodet i sanden og refse folket, vil høyrevinden bare øke.

Enough drivel about the BNP already