Renta i USA heves med 0,25 prosentpoeng, og rentenivået er nå det høyeste siden 2001. USAs sentralbank Federal Reserve begrunner hevingen med at prisveksten fortsatt er for høy.

Dermed er styringsrenta på 5,25 til 5,5 prosent, skriver Wall Street Journal.

Etter at rentebeslutningen ble kjent, sa Feds-sjef Jerome Powell på en pressekonferanse at det er en lang prosess å få inflasjonen ned til 2 prosent.

Renteøkningen kommer til tross for at inflasjonen er på vei ned. I juni var inflasjonen på 3 prosent. Men de høye prisene består etter langvarig inflasjon.

Federal Reserve (Feds) har dermed hevet styringsrenten på 11 av de 12 siste møtene. Det forventes at dette ikke er siste renteheving. Det er lav arbeidsledighet, og dette kan føre til krav om lønnsøkninger som følge av to år med sterk prisvekst. Dette kan som kan bidra til inflasjonen øker igjen. Men i en uttalelse fra Feds sies det at økonomien vokser moderat.

Powell sier Feds vil ta en rekke nye økonomiske data i betraktning før neste rentemøter. Uttalelsen tolkes som at Feds å holde renta uendret i september.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.