– Vår vurdering er at vi ikke har en restriktiv nok pengepolitikk ennå, sa sentralbanksjef Jerome Powell på en pressekonferanse etter rentebeslutningen, skriver New York Times.
Styringsrenta er hevet seks ganger tidligere i år, fire av dem såkalte trippelhevinger på 0,75 prosent.

Etter hevingen ligger styringsrenta i USA i intervallet 4,25 til 4,5 prosent. Det er det høyeste nivået siden 2007. Ved utgangen av 2023 antyder banken at rentenivået kan være på 5 til 5,25 prosent.

Fed ser imidlertid for seg en renteøkning neste år på totalt 0,75 prosentpoeng.

– Det trengs betydelig mer bevis før vi kan være sikre på at inflasjonen vil fortsette å gå nedover, sa Powell på en pressekonferanse etter rentebeslutningen.

Det mest illevarslende for økonomien er den svake veksten neste år.

Banken regner med at den økonomiske veksten i USA vil være på 0,5 prosent neste år. Det er rundt halvparten av det som ble antydet i beregningene i september.

– Fed er ikke ferdig. De ser på en langvarig nedgang og en økning i arbeidsledigheten som den eneste måten å dempe inflasjonen helt, sier sjeføkonom Diane Swonk i KPMG.

Flere analytikere har pekt på at sentralbanken vil være avhengig av at arbeidsledigheten øker og at lønningene går ned for å dempe inflasjonen.

Powell har også tidligere sagt at lavere lønnsvekst vil redusere inflasjonspresset.

– Jeg tror ikke at noen vet om vi kommer til å få en lavkonjunktur eller ikke. Jeg skulle bare ønske at det fantes en helt smertefri måte å gjenopprette prisstabilitet. Det er det ikke, sa han i pressekonferansen onsdag. (NTB-AFP-AP)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.