Lars Løkke Rasmussen. Foto: Jens Buettner / DPA via AP / NTB.

Studiovert Allan Silberbrandt i TV2 mener at Koranen er en hellig bok. Det sa han to ganger i løpet av 15-nyhetene i forbindelse med de siste opptøyene i Irak, som nå har utvist den svenske ambassadøren som reaksjon på planene om brenning av den muhammedanske instruksjonsboken.

Hvis noen brente en bibel, ville Silberbrandt trekke på skuldrene – som jo også ville være en passende reaksjon – og ikke under noen omstendigheter kalle jødenes og de kristnes bok for hellig.

Lars Løkke Rasmussen kritiserer den irakiske regjeringen for ikke å ha beskyttet svenske diplomater mot rasende urostiftere, men benytter anledningen til å fordømme koranbrenninger.

Hva raker det utenriksministeren hva en privatperson gjør med sin egen bok? Hvorfor opptrer han som apologet for barbarene fra Midtøsten?

Det skyldes ganske enkelt at den politiske spekulanten har akseptert den tilstanden som har hersket i Vesten siden ayatolla Khomeinis fatwa mot Salman Rushdie i 1989.

Fatwaen var uttrykk for en ny muslimsk doktrine som går ut på at sharia, Muhammeds lov, allerede er innført som Vestens rettsorden og har erstattet de gamle demokratiske forfatningene.

Følgelig har både utenlandske og hjemlige muhammedanere rett til å håndheve den, og det skjer med trusler og voldshandlinger – slik det alltid har vært tilfellet der profetens menn hersker.

Når danske journalister og politikere beklager koranbrenninger og snakket om denne «hellige boken», er det et uttrykk for at de er grunnleggende enige med islams voldsmenn.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.