Islam skaper nye konstellasjoner i Vesten. Eliten setter sosial fred foran ytringsfrihet og vil ha forbud. Organisasjonen for islamsk samarbeid (OIC) ba søndag sine 57 medlemsland om å ta kollektive tiltak for å unngå koranbrenning fremover.

Hva innebærer «kollektive tiltak»? Når vi vet at den svenske ambassaden i Irak er blitt stormet, og at de nordiske ambassader i Damaskus ble vandalisert under karikaturstriden i 2006, er det illevarslende, så lenge det ikke følges av fordømmelse av vold. Den vanlige reaksjon fra islamske autoriteter er taushet. Selv IS ble ikke erklært for kjettere av sunni-islams høyeste læresete, Al-Azhar, i Kairo.

Der islam ser skjending av sin hellige bok, ser vestlige volden i Frankrike, som har en klar retning mot franskmenn. De vet også at muslimenes forfølgelse av kristne er økende.

Ingenting av dette ønsker våre medier å rapportere, men det som skjer på bakken taler sitt tydelige språk.

OIC påberoper seg en særstilling og får støtte fra internasjonale fora som FN.

Organisasjonen møttes søndag for å diskutere hendelsen, som fant sted ved starten av høytiden id al-adha og slutten av den årlige hajj-pilegrimsreisen i Saudi-Arabia.

Koranbrenningen i Sverige utløste sinne i flere muslimske land og samfunn.

OIC-leder Hissein Brahim Taha understreket at organisasjonen er nødt til å sende et sterkt budskap om at koranbrenning ikke bare er «vanlig» islamofobi, men sier det er et brudd på folkeretten.

Søndag sa også Irans utenriksminister at han ikke kommer til å sende sin nye ambassadør, Hojatullah Faghani, til Sverige på grunn av koranbrenningen tidligere samme uke.

Dessverre snakker den svenske regjering ut av begge munnviker. I lengden er det ikke holdbart og utenriksdepartementet ga søndag et signal om hvor det offisielle Sverige kommer til å lande:

Kort tid etter uttalelsene fra IOC-lederen gikk Sveriges utenriksdepartement ut og fordømmer koranbrenningene i landet.

I en pressemelding skriver departementet at selv om handlingene er beskyttet av den svenske grunnloven, er de respektløse og et uttrykk for rasisme og fremmedhat.

Det svenske utenriksdepartement fordømmer sterkt koranbrenningene som har funnet sted i Sverige, og kaller det krenkende og rasistisk.

– Den svenske regjeringen har full forståelse for at de islamofobiske handlingene begått av enkeltpersoner i Sverige kan være støtende for muslimer, skriver UD i en pressemelding, ifølge Omni.

Videre skriver departementet at selv om landet har en grunnlovsbeskyttet rett til forsamlingsfrihet, ytringsfrihet og demonstrasjonsfrihet, er handlingene respektløse og et uttrykk for rasisme og fremmedhat.

Det offisielle Sverige har rasisme på hjernen og det er gitt på forhånd hvor myndighetene faller ned når de må velge mellom demokrati og islam.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.