Den islamske verden fortsetter å være provosert over at det i skandinaviske land som Sverige er tillatt å brenne bøker, også koranen. Demonstranter stormet den svenske ambassaden i Bagdad i Irak.

SVT melder at Saudi-Arabias utenriksdepartement på søndag tilkalte Sveriges ambassadør til landet på grunn av onsdagens koranbrenning i Stockholm.

Til ambassadøren ga det saudiske utenriksdepartementet en oppfordring til Sverige om å stoppe handlinger som «strider mot internasjonal innsats for å spre verdier om toleranse, fornuft og avvisning av ekstremisme». Dette skriver det statlige saudiske nyhetsbyrået. Mange land i Midtøsten har fordømt onsdagens koranbrenning utenfor Stockholms moské på Södermalm onsdag.

Organisasjonen for islamsk samarbeid (OIC), som er basert i Saudi-Arabia, presser på for at krenkelser av islam skal bli forbudt på internasjonal basis. Søndag var OIC samlet til et spesielt innkalt møte. De ba medlemslandene om «enhetlig og kollektiv handling» for å hindre «ytterligere vanhelligelse» av koranen.

Søndag kunngjorde Iran at landet ikke vil sende sin nye ambassadør til Sverige. Flere muslimske land har tilkalt Sveriges ambassadør for å protestere mot koranbrenningen, deriblant Kuwait, Marokko, Irak og De forente arabiske emirater.

Tilhengere av Den islamske staten (IS) oppfordrer muslimer til å torturere og myrde svensker

Syriske brødre ville sprenge fullsatt kirke i Sverige

Svenske kirkegjengere kontrolleres av vektere etter terrortrussel  

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.