Pakistans statsminister Shehbaz Sharif oppfordrer pakistanere til å holde en landsomfattende protest på fredag ​​på grunn av koranbrenning i Sverige.

Koranen som ble brent utenfor moskeen på Södermalm i Stockholm sentrum har skapt stort sinne i den muslimske verden.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har fordømt handlingen. Flere land har kalt Sveriges ambassadør inn på teppet, inkludert Kuwait, Marokko, Irak og De forente arabiske emirater. Organisasjonen for islamsk samarbeid (OIC) presser også på i FN for å forby blasfemi mot islam på internasjonal basis.

Pakistans statsminister Shehbaz Sharif, som tidligere har sagt at han er «forferdet» over det som har skjedd i Sverige, holdt tirsdag et møte hvor brenning av koranen i Stockholm ble diskutert. Hensikten med den planlagte masseprotesten, der alle politiske partier inviteres til å delta, er ifølge Sharif å «sende en melding til skurkene».

I Pakistan er det formelt dødsstraff for blasfemi mot islam eller Muhammed. Denne loven blir aktivt håndhevet. Det finnes også flere tilfeller der en rasende lynsjemobb av pakistanske muslimer uten noen rettssak har slått eller brent personer til døde som bare har vært anklaget for å ha fornærmet islam.

Sterke scener: Nok en pakistansk mann lynsjet for påstått blasfemi

Lærer drept for blasfemi etter at 13-åring drømte at læreren hadde fornærmet islam

Pakistans statsminister vil tvinge Vesten til å innføre islamske blasfemilover

Norge og Pakistan sammen mot islamofobi

Pakistan på randen av sammenbrudd

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her! Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.