Mohammad Ismail fra provinsen Punjab i det nordvestlige Pakistan reiste som turist i eget land da lokale mennesker fremsatte beskyldninger om at han hadde brent deler av Koranen. 

Folkefest

Ismail ble gitt beskyttelse på en politistasjon, men der måtte de gi tapt da hundrevis av mennesker stormet stasjonen. Han ble bortført, slått ihjel og brent i noe som mest minnet om en folkefest.

Også politistasjonen i provinsen Khyber Pakhtunkhwa hvor Ismail ble forsøkt beskyttet, ble under den temperamentsfulle folkemengdens angrep satt i brann sammen med en rekke kjøretøy og politibiler.

Fredag satte politiet i gang søk efter flere hundre personer som hadde deltatt i angrepet på politistasjonen og drapet og avbrenningen av Ismail efterat det var blitt fremsatt påstander om at han hadde vanhelliget Koranen.

Funnet i veigrøft

De forbrente restene av Ismails lik ble funnet dumpet i en veigrøft.

Advarsel mot sterke scener. Video fra Telegram

23 personer er blitt arrestert i forbindelse med saken, opplyste politiet mandag:

– Den drepte ble identifisert som Mohammad Ismail, men efterforskningen har konkludert med at han het Mohammad Salman. Familien hans ikke har kontaktet politiet for å motta liket.

Blasfemilovgivningen

I Pakistan kan man bli anklaget for blasfemi hvis man fornærmer islam. Straffen kan inkludere døden. Beskyldninger om blasfemi utløser med jevne mellomrom berikende gatejustis som – sett med nordiske øyne – på «farverikt» vis sørger for rettferdighet der folket finner at rettssystemet kommer til kort.

Minst 2120 personer skal ha blitt anklaget for blasfemi mellom 1987 og 2022, skriver IndiaTV. Oftest er det kristne og hinduer som rammes, men Salman var muslim.

Sterke scener: Nok en pakistansk mann lynsjet for påstått blasfemi

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?»!

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.