To kristne sykepleiere er arrestert for blasfemi i Punjab-provinsen i Pakistan. Mariyum Lal og Newish Aroo fjernet et klistremerke med koranvers fra en vegg på sykehuset på en avdeling som behandlet psykisk lidende.

De to ble deretter beskyldt for blasfemi av sine kolleger som klagde til sykehusledelsen. Ledelsen sendte saken videre til politiet. De ansatte startet demonstrasjoner mot de to kristne sykepleierne og fikk hjelp av de lokale imamene. Det ble en lynsjestemning hvor politiet måtte beskytte de to sykepleierne og bruke vannkanoner mot mobben. Mobben krevde å få de to utlevert og gikk til angrep på politiet.

Den muslimske oversykepleieren, Rukhsana, likte ikke Mariyum Lal og fortalte andre muslimske ansatte at hun skjendet koranvers som var blitt hengt opp som klistremerke. Ifølge International Christian Concern (ICC) så hadde oversykepleieren gitt Mariyum Lal instruks om å ta ned koranversene.

En av de andre muslimske ansatte, Waqar, gikk deretter til angrep på Mariyum Lal med en kniv mens hun stelte en pasient. Hun fikk flere knivstikk i armen, men overlevde. Waqar sa at han var villig til å dø og drepe i Muhammeds navn.

Her forteller Waqar stolt at han ville ha drept begge de to sykepleierne hvis han hadde fått sjansen:
Pakistanske blasfemilover er ekstremt strenge og de som blir tiltalt finner ofte ikke noen advokater til å bistå med et rettslig forsvar. Falske anklager om blasfemi har gjerne bakgrunn i hevn eller hat mot kristne.

Fra NTB-DPA:

I fjor ble en mann som hørte til Ahmadiyyah-troen, skutt og drept i en rettssal der han sto tiltalt for blasfemi.

Og i 2018 sto konservative islamister bak omfattende protester mot frifinnelsen av Asia Bibi, en kristen kvinne som var dømt til døden i 2010 for angivelig blasfemi.

I forbindelse med saken mot Asia Bibi ble guvernøren i Punjab, Salman Taseer, skutt og drept i 2011 for å ha forsøkt seg på en reform av blasfemilovene. Asia Bibi fikk i 2019 reise til Canada.

 

Newindianexpress   persecution   asianews

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.