Det var omfattende vandalisering av kirker og angrep på kristne i Pakistan onsdag i noe som minnet om en pogrom. Angrep på kristne ligger latent blant den muslimske befolkningen. Det skal bare et rykte til om blasfemi for å utløse angrepene. Politiet spiller opp til paranoiaen ved å arresterte to kristne for blasfemi. De fyrer opp under anklagene.

Ifølge politiet var 128 personer involvert i angrepet mot det kristne samfunnet i Jaranwala, et industriområde i den østlige byen Faisalabad, onsdag.

På toppen av det hele hevder statsministeren at arrestasjonene er til de kristnes beste.

– Beskyttelse av minoriteter må sikres for enhver pris, sier fungerende statsminister Anwar ul Haq Kakar i Pakistan fredag.

NTB presterer å skrive.

I Pakistan kan man dømmes til døden for blasfemi. Selv om ingen noensinne har fått dødsstraff som følge av dette, har flere av dem som er anklaget for blasfemi, blitt angrepet av sinte gjenger.

Asia Bibi var dømt til døden og unnslapp kun fordi det internasjonale preset ble for stort. Pakistan er avhengig av utenlandsk støtte.

Flere mennesker er blitt halt ut av rettslokaler og fengsler og slått ihjel av mobben som ofte er oppildnet av imamer og politikere.

 

 

Pakistan nu: Angrep på kristne ved å komme ut av kontroll

Pakistan: Blasfemi-dødsdom mot to brødre stadfestet av høyesterett

Pakistansk minister for minoriteter drept

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.