En sint muslimsk mobb i Pakistan anklaget ei kvinne som hadde på seg en kjole utsmykket med arabisk kalligrafi for blasfemi, etter å ha forvekslet dem med koranvers. Dette melder BBC.

Hun ble reddet av politiet, som eskorterte henne i sikkerhet etter at hundrevis av rasende mennesker hadde samlet seg. Hun ga seinere en offentlig unnskyldning. Kjolen hadde ordet «halwa» trykt med arabiske bokstaver, som betyr søt på arabisk.

Blasfemi mot islam straffes med døden i Pakistan. Noen mennesker er blitt lynsjet på åpen gate av sinte pakistanske muslimer selv før sakene deres ble ført for retten.

Sterke scener: Nok en pakistansk mann lynsjet for påstått blasfemi

I «De renes land» brennes blasfemikere på gaten

Pakistansk politi forteller til BBC at de først mottok en telefon rundt klokka 13.10 på søndag om at en folkemengde hadde samlet seg rundt ei kvinne på en restaurant i millionbyen Lahore, hovedstaden i den pakistanske provinsen Punjab.

Rundt 300 mennesker hadde trengt seg sammen utenfor restauranten da politiet ankom, uttaler Syeda Shehrbano fra lokalt politi.

Videoer av scenen sirkulerte på sosiale medier. En av dem viser ei kvinne, synlig redd, som sitter i hjørnet av restauranten og skjermer ansiktet sitt med hånda.

I en annen er hun omringet av politifolk, som hadde dannet den eneste barrieren mellom henne og en opphisset folkemengde. I noen videoer kan man høre folk synge at de som begår blasfemi, må halshugges.

Opptak delt på sosiale medier viser Shehrbano som står ved inngangen til restauranten og prøver å gjenopprette orden over en stadig sintere mobb.

«Ingen visste faktisk hva som var skrevet på skjorta», sier hun. Shehrbano legger til at hun måtte «forhandle» med folkemengden for å få kvinna ut uten å bli overfalt.

«Vi fortalte dem at vi ville ta kvinna med oss, hennes handlinger vil bli tatt i betraktning, og vi kommer til å holde henne ansvarlig for enhver forbrytelse som er begått i henhold til landets lov».

Opptak viste seinere at Shehrbano la armen sin rundt den anklagede kvinna, nå dekket av en svart kappe og et hodeskjerf, og presset seg gjennom folkemengden. Andre politifolk måtte rydde vei mens folk i mengden presset seg mot dem.

Syeda Shehrbano sier at tilhengere av det islamske partiet Tehreek-e-Labaik Pakistan (TLP) var blant dem i mengden.

Kvinna ble brakt til en politistasjon, hvor flere islamske religiøse lærde bekreftet at teksten på kjolen hennes kun var arabisk kalligrafi, ikke vers fra koranen.

Politiet ba deretter de lærde om å spille inn en video som forteller om funnene deres og at kvinna var uskyldig i blasfemi mot islam.

«Jeg hadde ikke noen slik intensjon, det skjedde ved en feil. Likevel beklager jeg alt som har skjedd, og jeg skal sørge for at det aldri skjer igjen», sa kvinna. Hun la til at hun er en troende muslim og aldri vil begå blasfemi.

Myndighetene sier at hun var i Lahore for å shoppe, og hun har siden forlatt byen.

Pakistan: Blasfemi-dødsdom mot to brødre stadfestet av høyesterett

Pogrom mot kristne i Pakistan. Politiet reagerer med å arrestere kristne

I august i fjor ble mange kristne kirker og hjem brent i Jaranwala, en by øst i Pakistan, etter at to menn fra byen ble anklaget for å ha skadet koranen.

Atommakten Pakistan passerte 250 millioner innbyggere i 2023. På tross av store økonomiske problemer har landet fått 35 millioner flere innbyggere på seks år.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.