Nok en motstander av Pakistans strenge blasfemilov, minoritetsminister Shahbaz Bhatti, er blitt skutt og drept. Bhatti var den pakistanske regjeringens eneste kristne minister, og gikk inn for endringer i blasfemilovgivningen.

Pakistans blasfemilov har vært i søkelyset siden november 2010, da den kristne firebarnsmoren Asia Bibi ble dømt til døden for angivelig å ha spottet muslimenes profet. Som følge av sitt engasjement i saken ble en annen motstander av blasfemiloven, guvernøren i Punjab, Salman Taseer, skutt og drept av en av sine egne livvakter i januar.

Liberale pakistanere og menneskerettighetsgrupper mener loven er svært diskriminerende mot de små religiøse minoritetene i Pakistan. Spesielt kristne, som utgjør 2 prosent av Pakistans befolkning, er bekymret.

I henhold til loven kan enhver som snakker ille om islam og profeten Muhammed, dømmes til døden, men aktivister sier at loven åpner for misbruk.

Det er ikke uvanlig at folk blir dømt etter loven, men ingen dødsdommer er hittil iverksatt. Mange blir frikjent etter å anke sine dommer, men mange som er anklaget, er også blitt drept av fanatiske islamister.

Taseers livvakt, Malik Mumtaz Hussein Qadri, fikk betydelig støtte etter drapet. Da han ble fremstilt for retten møtte flere av landets advokater opp for å hylle drapsmannen med roseblader. Få våget å møte opp i guvernørens begravelse, og familien hadde problemer med å finne en islamsk maulvi til å lese bønnene. President Zardari viste seg ikke, og kisten ble fløyet, ikke kjørt, til gravstedet.

ABC Nyheter: Minister drept i Pakistan