Pakistanske og kristne Asia Bibi skal henges. Hun er 50 år og har fem barn. Anklagen er blasfemi. Mot profeten. Bibi har allerede tilbrakt fire år i fengsel og har ventet lenge på dommen. 

Anklagene dateres tilbake til 2009 da hun jobbet som fruktplukker sammen med noen muslimske kvinner. Hun drakk vann av brønnen og de muslimske kvinnene hevdet at den nå var blitt «uren» etter at hun som ikke-muslim hadde drukket av den. De kunne derfor ikke lenger drikke vann av den samme brønnen. Kvinner og menn slo henne og noen dager senere anklagde de muslimske kvinnene henne for blasfemi.

Den lokale imamen ga henne valget mellom å konvertere til islam eller å bli dømt til døden. Hun ville ikke konvertere. Den pakistanske høyesteretten opprettholdt i oktober iår Asias dødsdom.

Amnesty International has raised «serious concerns» about the fairness of her trial and has called for her release.

Pakistan has never executed anyone for blasphemy and has had a de-facto moratorium on civilian executions since 2008.

But anyone convicted, or even just accused, of insulting Islam, risks a violent and bloody death at the hands of vigilantes.

asia-bibi_0_3076502b

Selv om hun ikke skulle bli hengt så risikerer hun å bli drept allikevel. Av «rettroende».

Mannen til Asia Bibi har skrevet et åpent brev som ble publisert i New York Times i forrige uke.

Asia Bibi har også publisert sine memoarer: Sentenced to death over a cup of water

Selv Paven har bedt om at dødsdommen oppheves, men til ingen nytte. Flere som har forsøkt å hjelpe henne har blitt likvidert.

PA-9810241-800x500

The Telegraph  Document.no

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂