Nytt

Asia Bibi sammen med guvernøren av Punjab, Salman Taseer, 20 november 2010. 4. januar 2011 ble Taseer drept av et medlem av sin egen livvaktstyrke. Denne mannen ble et symbol for islamistene og han har vært hyllet, også i Oslo, da han ble henrettet for udåden. Konfliktene i Pakistan strekker seg også hit. Foto: Karim Asad/Reuters/Scanpix

Pakistans høyesterett omstøtte onsdag dødsdommen over kristne Aisa Bibi og ga ordre om løslatelse. Dommen kom overraskende. Islamistene har truet med opptøyer hvis ikke dødsdommen ble fullbyrdet.

Islamistpartiet Tehreek-e-Labaik (TLP) fordømte øyeblikkelig dommen og krevde den reversert.

Bibi ble anklaget av naboene for å ha ytret seg nedsettende om profeten Mohammed i 2010. Sannsynligvis var den virkelige grunnen at hun drakk fra samme kopp som de muslimske naboene. Mange muslimer ser på kristne som urene. Blasfemilovene er som skreddersydd til angiveri. De er meget generelle, og i retten kan man ikke gjengi hva som ble sagt, da det også vil være blasfemi.

Saken har vakt internasjonal oppmerksomhet. Islamistene har drept to kjente politikere som forsøkte å forsvare Asia Bibi.

Det kan bli en spennende styrkeprøve for den nye lederen, Imran Khan, om han tør å stå opp mot islamistene. De har stiftet et nytt parti som fikk to millioner stemmer ved siste valg.

 

 

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.