Asia Bibi, som ble frikjent etter først å ha blitt dømt for døden for blasfemi i Pakistan, kunne tenke seg å flytte til Tyskland, sier advokaten hennes.

– Hun ville bli glad om hun kunne reise til Tyskland med familien, sier advokat Saif ul-Malook til den tyske avisen Bild am Sonntag. Tysklands utenriksdepartement har sagt hun er velkommen dit dersom hun ønsker det og er i stand til å forlate Pakistan.

Den kristne kvinnen ble dømt til døden i en lokal domstol i 2010 etter at hun ble anklaget for å ha kommet med blasfemiske utsagn i en krangel med noen muslimske nabokvinner da de jobbet på en gård.

Dødsdommen mot Bibi ble opphevet av pakistansk høyesterett, som for halvannen uke siden beordret henne løslatt. Hun ble likevel sittende i fengsel mens landets regjering forhandlet med ytterliggående islamister som krever henrettelse. Myndighetene har sagt at de ville tillate at frifinnelsen ankes.

Sist onsdag ble Bibi til slutt løslatt, men hun er ilagt utreiseforbud. Malook sier det haster med å få henne i sikkerhet.

Advokaten har selv flyktet til Nederland, og flere land har tilbudt seg å hjelpe kvinnen. Ektemannen Ashiq Masih har bedt Storbritannia og USA om å tilby familien asyl.

I Norge har Venstre-politiker Abid Raja og Frp-nestleder Sylvi Listhaug gått sammen om å be regjeringen tilby Bibi asyl.

(©NTB)

 
 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂